Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Ar koncertu Rīgā atgriežas Žarbo un ''Father Murphy''

© Publicitātes foto

4. oktobrī Ģertrūdes ielas teātrī Rīgā gaidāms pēdējais pasākumu sērijas “Zemlika nāk…” koncerts, kurā uz vienas skatuves uzstāsies amerikāņu dziedātāja un skatuves māksliniece Jarboe un itāļu okultās mūzikas duets “Father Murphy”.

Par godu nesen iznākušajam kopīgajam ierakstam, Žarbo un duets “Father Murphy” šoruden devies kopīgā Eiropas turnejā, un vienīgais koncerts Baltijas valstīs izskanēs 4. oktobra vakarā Rīgā.

Koncerta ievadā uzstāsies “Father Murphy”, kuriem pievienosies Jarboe, lai kopīgā spokaini baisā performancē izpildītu gan savas daudziem jau pazīstamās kompozīcijas, gan jaunajā ierakstā rodamos skaņdarbus.

Ekscentriskā amerikāniete, kādreizējā kulta grupas “Swans” dalībniece Žarbo pie mums jau pāris reizes ir viesojusies - 2013. un 2015. gadā, savukārt duetu “Father Murphy” Latvijas publika pirmoreiz iepazina 2012. gada festivālā “Zemlika”, bet 2014. gadā mūziķi atgriezās jau ar solo koncertu Rīgā. Kā savā lakoniskajā (un ne pārāk bieži atsvaidzinātajā) oficiālajā grupas biogrāfijā stāsta ģitārists Federiko, “Father Murphy” ir “katoļu vainas apziņas skaņa”. Gadu gaitā duets ir kļuvis par vienu no interesantākajiem un īpatnējākajiem formējumiem itāļu alternatīvajā mūzikā, kas it īpaši spēcīgi provocē videoklipos. Kā šie abi mākslinieki varētu izskatīties uz vienas skatuves, nav ne jausmas, taču varētu un vajadzētu būt visnotaļ iespaidīgi.