Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

''Bildes'' šonedēļ ritēs pilnā sparā

AR PIEREDZI. Viens no pazīstamākajiem dziesminieku koncerta dalībniekiem būs kādreizējais grupas “Oceanfall” līderis, nu jau gana pieredzējušais un tomēr vēl pie “Bilžu” jaunajiem pieskaitāmais dziesminieks Kārlis Kazāks. © Valdis Menniks, publicitātes foto

Ar vairākiem koncertiem Vecrīgas mūzikas klubā “Kaļķu vārti” un Spīķeru koncertzālē šonedēļ turpināsies ikgadējais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”.

Šo otrdien, 7. novembrī, festivāla “Bildes” koncertu sērijā klubā “Kaļķu vārti” notiks folkkoncerts, kurā pieredzējuši dziesminieki piedāvās klausītājiem savas dziesmas un savu jau nobriedušo muzikālo skatījumu uz mūsu ikdienas un neikdienas izjūtām.

Koncerta vadītājs būs Egons Pičners un tajā uzstāsies tādi mūziķi kā Ieva Akuratere, Uldis Kākulis, Anta Eņģele, Jānis Jansons, Ēriks Loks, Haralds Sīmanis, Laine Ligere-Stengrēvica, “Brāļi Ziemeļi” un Sandra Bula, Agita Kaužēna, Valdis Ābols, Inta Pauļuka, Valdis Atāls, Arnis Miltiņš un citi.

Starp citu, Āris un Saulceris Ziemeļi šogad atzīmē savas populārākās dziesmas “Uzsniga sniedziņš balts” trīsdesmit gadu jubileju un nav šaubu, ka tā tiks izpildīta arī koncertā. “Iesākumā nebijām tā domājuši, bet daudzi atgādina par “Uzsniga sniedziņš balts” jubileju, tādēļ spēlējam šo dziesmu dažādos pasākumos un iekļausim to savā programmā arī “Bildēs”,” stāsta Āris Ziemelis.

Savukārt trešdien, 8. novembrī, “Kaļķu vārtos” notiks jauno dziesminieku koncerts. Tas kļuvis jau par vienu no festivāla tradīcijām un tajā allaž ieraugāmi gan jau zināmi, gan gluži jauni mākslinieki, kuriem šī ir pirmā uzstāšanās “Bildēs”. Koncertā uzstāsies Kārlis Kazāks, Mikus Frišfelds, Gatis Zotovs, Mikus Straume, Edgars Rakovskis, Matīss Skrebelis, Anita Zambare un Helvijs Kārkliņš, Henrijs Mucenieks, Dārta Legzdiņa, Madara Murņikova, Enriko Plivčs, Renārs Veličko, Guna Pūcīte, Laura Lo, Kintija Gerda Alpe, Jānis Irbe. Kādreiz populārās grupas “Ēnas” vokālists, šobrīd dziesminieks Lauris Valters koncertā iejutīsies gan vadītāja, gan mākslinieka ādā. “Jauno dziesminieku koncerti kļuvuši par vēl vienu lielisku “Bilžu” tradīciju. Ir mūziķi, kuri tajos piedalās vairākus gadus, kā tas ir arī manā gadījumā, bet ir arī tādi, kuri uzstājas pirmoreiz. Par to vienmēr vislielākais prieks. Un šogad būs pavisam jauns prieks ne tikai pašam uzspēlēt, bet arī pieteikt pārējos koncerta dalībniekus,” pauž Lauris Valters.

Nedēļas nogalē “Bildes” pārcelsies uz Spīķeru koncertzāli, kur 9. un 10. novembrī notiks festivālā sevi jau pieteikušo grupu un radošo personību kopkoncerti. Arī šī ir viena no festivāla tradīcijām, kas pierāda dažādu radošu personību spēju sadarboties un dod iespēju festivālā uzspēlēt grupām, kuras vēl īsti neiederas veterānu koncertā, bet par “Bilžu” debitantiem arī vairs nav dēvējami.