Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Valmieras teātra labākie

LAUREĀTI. Valmieras teātra balvas šogad saņēmuši: režisors Reinis Suhanovs, aktieri Māra Mennika, Kārlis Neimanis, Dace Everss, Lelde Kalēja, Mārtiņš Meiers, Elīna Vāne, Ivo Martinsons © Publicitātes foto: Matīss MARKOVSKIS

Gada izskaņā Valmieras teātris sveic savējos īpašā balvu pasniegšanas ceremonijā. Šogad par laureātiem kļuvušas aktrises Dace Everss un Elīna Vāne un aktieri Ivo Martinsons un Mārtiņš Meiers.

Labākie, ņemot vērā pagājušās sezonas sasniegumus, tiek noteikti teātra iekšējā balsojumā, nenodalot pirmā un otrā plāna lomas. Dace Eversa radījusi jaunas lomas izrādēs Saules pelni, Balle būs un Sudraba gaisma, Elīna Vāne – Vienādas asinis, Apjukums, Maija un Paija, Ivo Martinsons – Nāves deja, Maija un Paija, Mārtiņš Meiers – Vienādas asinis, Apjukums, Lattia, Sudraba gaisma.

Balvu par mūža ieguldījumu uz Valmieras teātra skatuves saņēma aktrise Lelde Kalēja, kura gandrīz piecdesmit radošā mūža gados nospēlējusi vairāk nekā septiņdesmit lomas un joprojām ir uz skatuves Marlēnas lomā izrādē Sudraba gaisma. Gada tehniskā darbinieka balva šogad pasniegta Uzvedumu daļas darbiniekam Mārim Lopatko.

Svinīgajā ceremonijā tika pasniegtas arī skatītāju simpātiju balvas, bet pirmo reizi – piecās kategorijās. Valmieras teātris informē, ka sīvākā konkurence bijusi kategorijā Gada aktrise pirmā plāna lomā, kur labākās aktrises balvu saņēma Māra Mennika par Agneses Kagaines lomu izrādē Debesis ir mums un Māras lomu izrādē Apjukums. Par labāko aktrisi otrā plāna lomā skatītāji atzinuši Ilzi Pukinsku par Annules lomu izrādē Vienādas asinis un Pates lomu izrādē Maija un Paija. Kategorijā Gada aktieris pirmā plāna lomā balvu jau trešo gadu pēc kārtas saņēma Mārtiņš Meiers, šoreiz par Mārtiņa lomu izrādē Apjukums. Pēc skatītāju balsojuma Gada aktieris otrā plāna lomā ir Kārlis Neimanis (Emīls Rozenbergs izrādē Balle būs). Par pagājušās sezonas Gada izrādi skatītāji atzinuši muzikālo izrādi Balle būs Reiņa Suhanova režijā.