Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Jaunajā sezonā LNOB veidos piecus jauniestudējumus

© LNOB

2.lapa

14. janvārī Džuzepes Verdi operas “Ernani” koncertuzvedums pulcēs izcilu zvaigžņu plejādi. Pie diriģenta pults stāsies pasaulslavenais diriģents Daniels Orens - viens no pasaulē labākajiem Verdi mūzikas interpretiem, kurš Latvijā viesosies pirmo reizi. Galvenās lomas interpretēs latviešu publikai jau pazīstamās operzvaigznes Dināra Alijeva un Andreass Bauers, pirmo reizi pie mums viesosies Luks Roberts un Franko Vasallo, kuru balsis skan pasaules vadošajos opernamos. Savai operai “Ernani” Džuzepe Verdi iedvesmu smēlies Viktora Igo lugā - intriģējošā stāstā par trim vīriešiem, kas mīl vienu sievieti. Rīgā opera “Ernani” visā pilnībā nav skanējusi kopš 1931. gada LNO iestudējuma.

22. janvārī gaidāms īpašs vakars klaviermūzikas mīļotājiem “Trīs Osokini operā: jaunā programma”, kad atkal kopā spēlēs talantīgo pianistu ģimene: tēvs, profesors Sergejs Osokins, un dēli, daudzu starptautisku konkursu laureāti un spilgti mūzikas interpreti Andrejs un Georgijs Osokini.

16. februārī pirmizrāde Igora Stravinska operai “Izvirtības hronika”, ko iestudēs muzikālais vadītājs Jānis Liepiņš un režisore Margo Zālīte. “Izvirtības hronika” ir stāsts par kādu Tomu Reikvelu, kura atmiņas par iemīļoto Annu Trulovu pakāpeniski izbalē Londonas izpriecu krāšņajā piedāvājumā. Par Toma sabiedroto kļūst Niks Šedovs, kurš izrādās pats Nelabais... Opera pirmoreiz iestudēta 1951. gadā Teatro La Fenice Venēcijā. Latvijas Nacionālajā operā “Izvirtības hronika” tiek iestudēta pirmo reizi. Jauniestudējumu veido arī scenogrāfs Didzis Jaunzems, kostīmu māksliniece YASHI, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš un videomākslinieks -8.

LNOB

No 27. februāra līdz 1. martam Igaunijas un Latvijas simtgades svinību ietvaros notiks abu valstu Nacionālās operas un baleta apmaiņas viesizrādes. Igaunijas Nacionālā opera Latvijas skatītājiem piedāvās Paula Hindemita operu “Kardijaks” un Eduarda Tubina baletu “Naudas gars”, bet Latvijas Nacionālā opera un balets uz Tallinu vedīs Džuzepes Verdi operu “Nabuko”, kā arī baletu “Šeherezāde un viņas stāsti”. Tāpat abas institūcijas viesizrāžu ietvaros sniegs Galā koncertus.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā