Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Krāšņa aktieru buķete jaunā brīvdabas izrādē “Lielais loms”

BRĪVDABAS IZRĀDĒ “Lielais loms” spēlē krāšņa aktieru buķete: Raimonda Vazdika (no kreisās), Indra Burkovska, Artis Drozdovs, Ance Kukule, Aīda Ozoliņa, Jānis Kirmuška, Dace Makovska, Juris Kalniņš, Voldemārs Šoriņš, Evija Skulte un Romāns Bargais © Foto: Jānis DEINATS, publicitātes foto

Piektdien, 13. jūlijā, pulksten 19 Rūjienas estrādē pirmizrādi piedzīvos jauna brīvdabas izrāde “Lielais loms”, kas tapusi pēc Annas Brigaderes lugas motīviem.

Annas Brigaderes luga “Lielais loms” aizsauc laikos, kad debesis bija zilākas un zāle zaļāka, bet ļaudis tādi paši kā šodien - mīlestības alkstoši un meklējoši.

Metot laipu uz iecerētās sirdi, tiek likti lietā visādi stiķi: “improvizācija”, “interpretācija”, “traktēšana” un “fraktēšana”... Un, lai arī šo jēdzienu skaidrojumu bieži neizprot arī paši izrādes varoņi, tas netraucē nonākt pie laimīgām beigām - “pāru dabošanās”.

Tas ir dzīves prieks bez moralizēšanas, raksturu spilgtums un dullības gars, ko režisējuši Juris Kalniņš un Voldemārs Šoriņš, bet izspēlē krāšņa aktieru buķete: Indra Burkovska, Raimonda Vazdika, Aīda Ozoliņa, Dace Makovska, Evija Skulte, Voldemārs Šoriņš, Juris Kalniņš vai Jānis Kirmuška, kā arī jaunie aktieri Artis Drozdovs, Romāns Bargais un Ance Kukule.

Horeogrāfe - Raimonda Vazdika, producente - Aīda Ozoliņa.

Pēc pirmizrādes Rūjienā “Lielais loms” dosies pie skatītājiem visā Latvijā, tāpēc - sekojiet līdzi informācijai savās pilsētās.

Sarunu ar jaunās brīvdabas izrādes režisoru Voldemāru Šoriņu lasiet otrdienas, 17. jūlija, “Neatkarīgajā Rīta Avīzē”.

IZRĀŽU GRAFIKS

*13. jūlijā plkst. 19 Rūjienas estrādē Pirmizrāde! Uzrādot šogad reģistrētas laulības apliecības kopiju, jaunlaulātajiem ieeja bez maksas

* 21. jūlijā plkst. 19 Dundagas estrādē

* 26. jūlijā plkst. 19 Salaspils estrādē

* 28. jūlijā plkst. 16 Cesvaines pils pagalmā

* 28. jūlijā plkst. 20 Lubānas estrādē

* 4. augustā plkst. 14 Viesītes kultūras centrā

* 10. augustā plkst. 19 Auces estrādē

* 11. augustā plkst. 19 Suntažu estrādē

* 18. augustā plkst. 17 Vērgales estrādē

* 25. augustā plkst. 19 Ulbrokas estrādē

* 1. septembrī plkst. 16 Neretas estrādē