Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Liepājā pirmizrādi piedzīvos brīvdabas komēdija "Naudas koks"

Trešdien plkst.19:00 koncertdārzā "Pūt, Vējiņi!" tiks izspēlēta muzikāla brīvdabas izrāde ar populāru aktieru piedalīšanos "Naudas koks".

Izrāde "Naudas koks" tapusi pēc leģendārās dzejnieces un rakstnieces Vizmas Belševicas stāsta "Tās dullās Paulīnes dēļ" motīviem. Tautā stāsts kļuva ārkārtīgi populārs pēc Vijas Ramanes uzņemtās filmas ar aktieriem - Lilitu Bērziņu, Lidiju Freimani un Ēvaldu Valteri galvenajās lomās, kā arī pēc Leldes Stumbres vairāk kārt dažādos teātros iestudētās lugas ar tādu pašu nosaukumu.

Jautra, dzīvi apliecinoša muzikāla komēdija par divām māsām labākajos gados, kurām rodas grandiozs plāns - sapelnīt naudu krāšņām atvadām no dzīves. Bet ar to vēl ir par maz, jo kāda jēga bērēm un krāšņiem tērpiem, ja tērpu valkātājas pašas to neredzēs. Ir jāsarīko viltus bēres, lai to visu iemūžinātu un pašas "aizgājējas" varētu novērtēt savu izskatu tajā dzīves galvenajā dienā, kad "Visu Augstais sauks". Izrādē skatītāji varēs tikties ar iemīļotajiem tēliem un dzirdēt jau folklorizējušās frāzes, kuras gluži , kā no filmas "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", jau sen dzīvo savu neatkarīgu dzīvi no filmas, raisot smaidu un kopības sajūtu dažādās dzīves situācijās.

Lomās - pazīstami un iemīļoti aktieri: Jānis Jarāns, Dainis Porgants, Gunārs Placēns, Jūlija Ļaha, Regīna Devīte vai Inese Ramute un citi. Dramatizējuma autors un režisors Ivars Lūsis, ilggadīgs Liepājas teātra galvenais režisors, daudzu Spēlmaņu nakts balvas ieguvušu izrāžu veidotājs.

Muzikālais noformējums - kapela "Bumerangs", kura pērn ar kupli apmeklētiem koncertiem Rīgā Kongresu namā atzīmēja savas pastāvēšanas 25 gadu jubileju un nu viesosies lielākajās Latvijas brīvdabas estrādēs, piedaloties izrādē gan ar savas grupas populārākajām, gan pavisam jaunām dziesmām.