Atpakaļ uz nra.lv

Iļģuciemā pusaudžu grupējums izdemolē bērnudārza teritoriju

tautaruna.lv 6.jūnijs 2018, 22:01
 
RPP
Piektdien, 1.jūnijā, neilgi pēc pulksten 20.00 Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Iļģuciemā, kur kādas pirmsskolas izglītības iestādes slēgtajā teritorijā bija ielīduši vairāki pusaudži.
Skolēni saplēsa vairākus koka krēsliņus un to daļas izmētāja pa visu teritoriju.

Skolēni saplēsa vairākus koka krēsliņus un to daļas izmētāja pa visu teritoriju. Iestādes apsargs, piefiksējot agresīvi noskaņoto pusaudžu skaitu, neuzkrītoši uzņēma vairākus fotoattēlus. Vienlaikus ar dažu minūšu starplaiku vairāki Iļģuciema iedzīvotāji, pamanot jauniešu huligāniskās aktivitātes, informēja Rīgas pašvaldības policiju ar mobilās lietotnes starpniecību. Uz notikuma vietu nosūtītas divas autopatruļas.

Kārtības sargi, ierodoties norādītajā bērnudārzā, uzsāka teritorijas apsekošanu. Pusaudži, ieraugot likumsargus, pēkšņi sadalījās, pārlēca pāri žogam un sāka bēgt. Viens no bēgļiem ieskrēja vienam no policistiem tieši rokās, savukārt dažu minūšu laikā aizturēti vēl trīs pārkāpēji.

Pēc brīža apsargs norādīja uz bērnudārza teritorijā salauzto inventāru un vienam no policistiem uzrādīja uzņemtos fotoattēlus. Iestādes darbinieks izteica vēlmi par notikušo rakstīt iesniegumu Valsts policijai. Kā vēlāk sarunas laikā noskaidrots, jaunieši itin bieži viesojas bērrndārznieku āra namiņos un rīko nekārtības.

Pirmsskolas izglītības iestādes teritorijas apsekošanas laikā otrpus žogam ievēroti vēl divi jaunieši, kuri, atrodoties drošā attālumā, notiekošo filmēja un policistus izsmēja. No uzņemtajiem attēliem noskaidrots, ka abi pirmīt arī atradušies slēgtajā teritorijā. Trīs no kārtības sargiem novilka atstarojošās vestes, lai pa gabalu nebūtu tik viegli pamanāmi, un devās bravūrīgajiem jauniešiem pakaļ. Pēc pārsimts metru sprinta abi puiši tika noķerti, pēc kā aizvesti pie policijas operatīvā transportlīdzekļa.

Pārrunu laikā pie policistiem piesteidzās kāda sieviete, kura pa sava mājokļa logu bija vērojusi nevaldāmo jauniešu izdarības. Aculieciniece bija uzņēmusi video, kā arī likumsargiem atstāja savu kontaktinformāciju, lai nepieciešamības gadījumā policisti varētu nostiprināt pierādījumus.

Ņemot vērā, ka visi aizturētie bija nepilngadīgi, noskaidroti viņu vecāku tālruņu numuri. Vienu pēc otra sazvanīja dežūrdaļas darbinieki un informēja par atvašu nelikumīgajām aktivitātēm.

Pēc neilga laika notikuma vietā ieradās Valsts policijas darbinieki, kuri pārņēma darbu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:04

Jaunākās diskusijas