Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra

Aicina palīdzēt izveidot Rīgas ielu mākslas karti

© Facebook

Fotogrāfe Agnese Aljēna vēlas izveidot ielu mākslas karti Rīgai un tieši tu vari viņai ar to palīdzēt.

''Mani vairākus gadus neliek mierā doma, ka ir jāsaņemās un jāsataisa Rīgai ielu mākslas karte. Šodien Sparģeļu ielas ezis man vēlreiz lika atgriezties pie šīs domas. Es pat atradu kā var uztaisīt interaktīvo karti ar visām bildēm. Palīdzēsiet man šo realizēt? Ja ejat pa ielu un redzat ko skaistu, lūdzu uzbildējiet un piefiksējiet adresi. Ja vēl izdodas atšifrēt mākslinieku, vispār ideāli,'' sociālajā tīklā Facebook lūdz fotogrāfe.

''Noteikti nesmādējiet arī maza izmēra darbus - tie reizēm ir visburvīgākie. Tad atsūtiet man un es likšu kartē iekšā. Kad būs savācies jau jēdzīgs punktiņu daudzums, tad publiskošu un mums visiem būs interesantākas pastaigas pa Rīgu,'' raksta Aljēna. ''Es nedaudz pārzinu Miera ielas un Tērbatas ielas rajonu mākslu, tos izstaigāšu un sabildēšu, bet noteikti ir pagalmi un vietas, ko pamana tikai vietējie. Iesākumam varu pačukstēt, ka pretī Rocket Bean Roastery uz Miera ielas ir viena burvīga kolekcija. Tur ir stāvvieta un garāžas un tik tiešām vesela izstāžu zāle. Es ļoti priecāšos par ziņu no jums ne tikai tuvākajās dienās, bet arī pēc nedēļas, mēneša un gada, jo ja nu atkal citas lietas aizvirzās priekšplānā, tad būs labs atgādinājums!''

''Kāpēc man to vajag? Vienkārši vajag :). Man ļoti patīk svešās pilsētās klaiņot un meklēt ielu māklsas darbus - tā ir vesela pasaule un ļoti interesants savādāks veids kā iepazīt pilsētu. Man šķiet, ka Rīga arī to ir pelnījusi,'' skaidro māksliniece.