Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ašeradens pagaidām nekomentē, kurš "Vienotības" pārstāvis būs ekonomikas ministrs

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Trešdienas vakarā ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens paziņoja, ka pametīs ministra amatu, lai vadītu "Vienotības" frakciju Saeimā.

LTV raidījumā "Rīta panorāma" A.Ašeradens norādīja, partijas kongress esot jau parādījis, ka "Vienotībā" nepieciešamas būtiskas pārmaiņas. Viņš arī uzsvēra, ka viņa viens no uzdevumiem partijas vadītāja amatā ir sagatavot partiju gaidāmajām vēlēšanām.

Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Bijušais ekonomikas ministrs arī atzina, ka gaidījis, kad Saeimā tiks iesniegts 2018.gada budžets un tad pieņēmis lēmumu paziņot, ka atstāj ministra amatu. Uz jautājumu, vai pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām A.Ašeradens varētu būt nākamais premjera amata kandidāts, politiķis uzsvēra, ka partija par šo jautājumu vēl nav lēmusi.

Komentējot informāciju, ka "Vienotībai" ir trīs ekonomikas ministra amata kandidāti A.Ašeradens norādīja, ka līdz partijas valdes lēmumam informāciju par kādu no kandidātiem publiski neizpaudīs.

Tāpat politiķis norādīja, ka par Saeimas frakcijas vadītāju viņš kļūs brīdī, kad no amata atkāpsies šī brīža vadītāja S.Āboltiņa. "Nākamie soļi atkarīgi no tā, kad viņa stāsies amatā. Tas ir šī gada jautājums," norāda A.Ašeradens.