Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"airBaltic" atsācis lidojumus ar daļu no CS300 lidmašīnām

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" pakāpeniski atsāk lidojumus ar "Bombardier" CS300 lidmašīnām, informē uzņēmuma pārstāve Alise Briede.

"Šobrīd "airBaltic" jau ir atsācis lidojumus ar daļu no CS300 lidmašīnām un plānots, ka šīs dienas laikā pakāpeniski visas lidmašīnas tiks pārbaudītas un būs gatavas lidojumiem. Lidmašīnas, kas atsāk lidojumus, ir darba kārtībā un pilnībā drošas lidojumu veikšanai.

"airBaltic" strādā ciešā sadarbībā ar lidmašīnas ražotāju "Bombardier" un dzinēju ražotāju "Pratt & Whitney". Papildu pārbaudes tiek veiktas, lai pārliecinātos par gaisa kuģa drošību, kā arī veiktu nepieciešamos uzlabojumus jaunajām lidmašīnām," klāstīja Briede.

Viņa atzīmēja, ka "airBaltic" ir pirmā aviokompānija pasaulē, kas sāka lidojumus ar attiecīgo lidmašīnu, tāpēc sagaidāmi dažādi tehnikas pilnveidojumi un uzlabojumi.

"CS300 lidaparātu ieviešanas plāns jau iepriekš paredzēja pastiprinātu uzmanību, kā arī rezerves lidmašīnu pieejamību gadījumā, ja kāds no jaunajiem lidaparātiem kādu iemeslu dēļ plānoto reisu nevarēs izpildīt. Līdzīgi kā citās tehnoloģiju jomās, arī aviācijā jaunām iekārtām raksturīgas zināmas tehniskas nianses, kam sākuma periodā tiek pievērsta pastiprināta uzmanība un veikta pilnveidošana. CS300 nav izņēmums, un - līdzīgi kā visām jaunajām lidmašīnām - to ieviešana prasa papildu uzmanību saistībā ar dažādu ražotāju detaļu un sistēmu sasaisti," skaidroja nacionālās aviokompānijas pārstāve.

Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Kā ziņots, nacionālā aviokompānija drošības apsvērumu dēļ uz laiku bija apturējusi jauno "Bombardier" lidmašīnu lidojumus un atsaukusi to reisus līdz brīdim, kad tiks veikta šo lidaparātu tehniskā pārbaude.

"airBaltic" sabiedrisko attiecību vadītāja Alise Briede vakar, 11.oktobrī, pauda ka lēmums uz laiku apturēt lidojumus ar "Bombardier" CS300 lidmašīnām saistīts ar tehniskiem iemesliem.

Tāpat vēstīts, ka "airBaltic" augustā saņēma septīto no 20 pasūtītajām Kanādas ražotāja "Bombardier" CS300 lidmašīnām. Paredzēts, ka līdz gada beigām lidsabiedrības flotē būs kopumā astoņi CS300 gaisa kuģi. Savukārt atlikušās lidmašīnas plānots saņemt līdz 2019.gada beigām.

Līdz šim "airBaltic" ar jaunajām "Bombardier CS300" lidmašīnām veikusi vairāk nekā 2600 lidojumus un nolidojusi vairāk nekā 6700 stundu, pārvadājot vairāk nekā 300 000 pasažierus.

Lidsabiedrība lidojumus ar CS300 lidaparātiem veic tādos maršrutos kā Amsterdama, Barselona, Roma, Maskava, Londona, Parīze, Vīne, Atēnas, Madride un citos.