Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Vakar ieceļošana Latvijā liegta trim ārzemniekiem

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Ceturtdien ieceļošana Latvijā liegta trim ārzemniekiem, informēja Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Gruzijas pilsoņiem, kuri nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī viņiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam.

Savukārt Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienai Moldovas pilsonei, kurai nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas.

Vēl lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas pilsonis, kurš bija pārsniedzis vīzā noteikto uzturēšanās laiku Šengenas zonas valstīs. Vīrietis saukts pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 12 personām - astoņiem Lietuvas, diviem Krievijas, vienam Igaunijas un vienam Baltkrievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā pie administratīvās atbildības sauktas piecas personas - divi Krievijas un pa vienam Igaunijas, Latvijas un Baltkrievijas pilsonim.

Kopumā ceturtdien Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 29 likumpārkāpējus.