Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Valsts policija maina vizuālo identitāti; mainīsies arī autotransporta trafarējums

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Valsts policija (VP) pirmdien iepazīstinās sabiedrību ar savu jauno vizuālo identitāti, informēja VP pārstāve Simona Grāvīte.

Plkst.13 Brīvības pieminekļa laukumā policijas automašīnai tiks noņemts pārklājs, atsedzot jauno VP vizuālo identitāti, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju.

Kā uzsvēra Grāvīte, tas nozīmē, ka mainīsies policijas autotransporta trafarējums. Iepriekšējais VP ir kalpojis 27 gadus, bet pienācis laiks jaunām, mūsdienīgām un funkcionālākām pārmaiņām, viņa atzīmēja.

Iepriekšējais VP trafarējums - atturīgi pelēkais - veidots 1991. gadā, tā autors ir toreizējais Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Gunārs Glūdiņš. Kā uzsvēra Grāvīte, toreiz VP bija svarīgi veidot savu vizuālo identitāti radikāli atšķirīgu no iepriekšējā padomju milicijas laika spilgti dzelteni zilā.

VP pārstāve uzsvēra, ka aizvien būtiskāku nozīmi policijas darbā ieņēmusi tās vizuālā identitāte - praktiski visur pasaulē policijas autotransports kļuvis daudz krāsaināks, spilgtāks un uzreiz pamanāms. Operatīvajam transportam jābūt redzamam gan gaišā dienā, gan arī tumsā. Tas ir drošības jautājums, viņa norādīja.