Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Pateicoties ES naudai, Latvijā būs par 100 ārstu palīgiem vairāk

© F64

Veselības ministrija (VM) sākusi Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzfinansētu projektu, kurā patlaban darbam Neatliekamās medicīniskā palīdzības dienestā (NMPD) mācās 40 ārstu palīgi, informēja ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders.

Kopumā šogad darbam NMPD plānots apmācīt apmēram 100 ārsta palīgus.

Šneiders sacīja, ka rudenī tiks komplektēta vēl viena mediķu grupa, un kopumā šogad darbam NMPD plānots apmācīt apmēram 100 ārsta palīgus.

Kā ziņots, VM sāks ESF līdzfinansētu projektu, kurā trīs gadu laikā iecerēts apmācīt 380 ārstu palīgus darbam NMPD.

Ārstu palīgiem ir pieejama akreditēta bezmaksas kvalifikācijas paaugstināšanas programma, un pēc studiju programmas pabeigšanas ārstu palīgi iegūs diplomu un sertifikātu ar kvalifikāciju "Neatliekamās medicīnas ārsta palīgs".

Apmācību programmu īstenos Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledža un Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledža. Projektu paredzēts īstenot kopumā trīs gadus, un šajā laikā plānots apmācīt 380 ārstu palīgus darbam Neatliekamās medicīniskā palīdzības dienestā.

Pretendentiem, kuri iepriekš ieguvuši 1.līmeņa profesionālo augstāko izglītību un kvalifikāciju "Ārsta palīgs", prognozējamais studiju ilgums ir gads, savukārt pretendentiem ar vidējo profesionālo izglītību jeb feldšeriem prognozētais studiju ilgums ir divi gadi.