Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

"Vairāk saules" rīt pie tiesas ēkas rīkos atbalsta akciju savam aizturētajam kolēģim

© f64

Vairāk Saules aicina cilvēkus trešdien, 27. jūnijā, pulksten 10.00 pulcēties kopīgā IT speciālista Edgara Štromberga atbalsta akcijā pie Rīgas apgabaltiesas Brīvības bulvārī 34. Šajā dienā tiesa atkārtoti izvērtēs Edgaram piemēroto drošības līdzekli. Šobrīd viņš nepamatoti atrodas apcietinājumā.

“Edgara Štromberga atrašanās apcietinājumā ir absurda un nepamatota. Viņš ir godīgs, labsirdīgs un izpalīdzīgs cilvēks. Mēs tiešām ceram, ka tiesa pēc būtības izvērtēs gan notikušā apstākļus, gan pārspīlēto kriminālpolicijas rīcību. Paļaujamies uz Apgabaltiesas tiesnešu kompetenci un profesionalitāti, kas vainagosies ar nepamatoti apcietinātā Edgara atbrīvošanu. Aicinu visus, kas kaut nedaudz pazīst šo draudzīgo un izpalīdzīgo cilvēku, trešdien kopīgā akcijā viņu atbalstīt. Nepalieciet malā, jo Edgars nav pelnījis ne mirkli atrasties apcietinājumā,” uzskata Vairāk Saules līdzīpašnieks Endijs Bērziņš.

Edgars Štrombergs ir IT speciālists, kas Vairāk Saules sniedza informāciju tehnoloģiju ārpakalpojumus - ilggadēji rūpējās par uzņēmuma datorsistēmām un interneta pieslēgumu nodrošināšanu.

Štrombergam veltītā atbalsta akcija plānota plkst.10 pie Rīgas apgabaltiesas Abrenes ielā 8. Ņemot vērā, ka akcijā piedalīsies arī "Vairāk Saules" darbinieki, visi restorāni, minētajā dienā darbu sāks no plkst.12.

Par situāciju

Šī gada 12. jūnijā uz kāda iesnieguma pamata kriminālpolicija iebruka uzņēmuma restorānos un ražotnē. Tika konfiscēti visi restorāna kases aparāti, datori un serveri, kā arī citas mantas un aprīkojums. Policija uzņēmumam nesniedz informāciju, cik ilgi visa konfiscētā manta, tostarp kases aparāti, paliks policijā. Tāpēc, lai restorāni varētu atsākt strādāt un nodrošināt ar darbu viesmīļus un pavārus, uzņēmums bija spiests iegādāties jaunus kases aparātus. Esam pārliecināti - ka kases sistēmu pārbaudi varēja veikt civilizēti, kriminālpolicijai pieaicinot arī VID ekspertus un ļaujot uzņēmumam turpināt strādāt. Saprotam, ka pārbaudēm jābūt negaidītām un kontrolējošām iestādēm jādara savs darbs, bet šādas uzbrukuma metodes, kas virzītas uz nepamatotu cilvēku iebiedēšanu un sekmīgi strādājoša, kā arī visus nodokļus maksājoša uzņēmuma reputācijas iedragāšanu, ir nepieņemas.