Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

VBTAI darbinieki tagad vidēji par 100 eiro lielākas algas

© F64

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai (VBTAI) palielinājusi ierēdņu un darbinieku algas vidēji par 96 eiro, informēja inspekcijas priekšniece Marianna Dreja.

Dreja norādīja, ka atbilstoši pieejamajiem resursiem VBTAI palielinājusi ierēdņu un darbinieku algas amplitūdā līdz pat 175 eiro.

Pēc viņas paustā, iestādes darbinieku atalgojumam sistēmas pilnveidošanai nepieciešamos līdzekļus piešķīrusi Labklājības ministrija (LM).

Dreja norādīja, ka atbilstoši pieejamajiem resursiem VBTAI palielinājusi ierēdņu un darbinieku algas amplitūdā līdz pat 175 eiro.

Pēc inspekcijas vadītājas paustā, atalgojuma palielinājumā ņemta vērā iepriekš apstiprinātā atalgojumu skala un vadoties pēc konkrētā cilvēka atbildības un profesionalitātes līmeņa, kā arī sagaidāmajiem darba rezultātiem.

Jau ziņots, ka LM iekšējās rezervēs plānoja rast ap 100 000 eiro, lai palielinātu VBTAI darbinieku atalgojumu.

Labklājības ministrs Jānis Reirs (V) iepriekš paudis, ka jautājums par atalgojuma palielināšanu VBTAI ir prioritārs, jo neviens - nedz politiķi, nedz sabiedrība kopumā - nespēs noliegt, ka bērnu tiesību aizsardzības joma ir ārkārtīgi nozīmīga.

LM uzskata, ka inspekcijas pienākumi arī turpmāk nemazināsies, tikai kļūst arvien svarīgāki un sarežģītāki, turklāt, tā kā VBTAI ir galvenā institūcija bērnu aizsardzības jomā, ministrijai jārūpējas, lai cilvēki būtu motivēti strādāt šajā iestādē.

Zariņš skaidroja, ka patlaban VBTAI darbinieku atalgojums veido 72% no maksimālā iespējamā apmēra, tomēr, rodot papildu finansējumu, atalgojumu varētu palielināt līdz pat 90% no maksimālā apmēra.