Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas iedzīvotāji atklāj savus plānus vasarai

© F64

Latvijas iedzīvotāji šo vasaru visbiežāk vēlas pavadīt kopā ar ģimeni vai draugiem, atklāj Kantar TNS maija nogalē veiktā aptauja.

Teju divas trešdaļas jeb 64% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem šīs vasaras brīvo laiku vai savu atvaļinājumu vēlas pavadīt kopā ar ģimeni vai draugiem.

Teju divas trešdaļas jeb 64% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem šīs vasaras brīvo laiku vai savu atvaļinājumu vēlas pavadīt kopā ar ģimeni vai draugiem. Vairāk nekā trešā daļa iedzīvotāju vasaras brīvo laiku plāno izmantot, izguļoties vai kā citādi atjaunojot enerģiju (37%) vai veicot dažādus atliktus darbus mājās vai dārzā (35%).

Mazāk nekā trešā daļa iedzīvotāju šovasar plāno doties ceļojumā - vai nu apceļot Latviju (30%), vai doties uz ārzemēm (29%), vai arī apmeklēt jaunas, līdz šim neredzētas vietas (29%).

Ceturtā daļa Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem šovasar gribētu apmeklēt kādu kultūras, mūzikas vai izklaides pasākumu.

Aptuveni desmitā daļa iedzīvotāju šovasar grib gūt jaunus iespaidus - iepazīties ar jauniem cilvēkiem (11%) vai iesaistīties jaunās, līdz šim neizmēģinātās aktivitātēs (10%). Turklāt katrs divdesmitais (5%) šovasar vēlētos izbaudīt kādus ekstrēmus piedzīvojumus.

Aptaujā aptvertās vasaras aktivitātes naskāki paveikt ir jaunieši vecumā līdz 30 gadiem. Tomēr attiecībā uz ar ģimeni vai draugiem kopā pavadīto vasaras laiku jāatzīst, ka gan jaunieši, gan arī pieaugušie vecumā līdz 40 gadiem ir biežāk nekā citās vecumgrupās noskaņoti šovasar būt kopā ar saviem tuvajiem.

Vēl var novērot arī tādas likumsakarīgas vasaras plānu iezīmes, ka laukos dzīvojošie biežāk nekā pilsētnieki šovasar plāno paveikt dažādus līdz šim atliktos darbus dārzā vai mājā. Tikmēr ārzemju ceļojumos biežāk plāno doties iedzīvotāji ar augstāku pārticības līmeni (viņu personīgie ienākumi pārsniedz 1000 eiro mēnesī). Savukārt iedzīvotāji no lielākām - vismaz četru cilvēku - ģimenēm šovasar biežāk nekā mazāko ģimeņu pārstāvji plāno vasaru pavadīt savas ģimenes vai draugu lokā.