Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Viena skola, kurā izmitinās Dziesmu un deju svētku dalībniekus, nav saņēmusi VUGD atzinumu

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Pirms XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku atklāšanas 72 no 73 izglītības iestādēm saņēmušas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) atzinumu dalībnieku izmitināšanai, savukārt vienai skolai atzinumu plānots piešķirt tuvākajā laikā, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Pēdējo skolu, kura vēl nav saņēmusi atzinumu, VUGD pārbaudīs pirmdien.

Viņš pauda, ka piektdien, 29.jūnijā VUGD atzinumu dalībnieku izmitināšanai bija saņēmušas 72 no 73 izglītības iestādēm. Pēdējo skolu, kura vēl nav saņēmusi atzinumu, VUGD pārbaudīs pirmdien, 2.jūlijā. "Satraukumam pamata nav, jo pēdējā skolā dalībnieki nāk iekšā otrdien," skaidroja Palkavniece.

Kā ziņots, ar koru konkursa finālu "Dziesmu kari" Latvijas Universitātes Lielajā aulā šodien atklāta XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku nedēļa, aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālajā kultūras centrā Dziesmu svētku birojā.

Līdz 8.jūlijam Rīgā norisinās XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē.