Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Ar koncertu "Zvaigžņu ceļā" noslēdzas Dziesmu un deju svētki

© Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Ageny

Svētdien, 8.jūlijā, Mežaparka lielajā estrādē ar koncertu "Zvaigžņu ceļā" izskanējuši XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki.

“Zvaigžņu ceļā” tika izdziedātas kā laikmetu liktenīgās dziesmas, tā latviešu profesionālās kormūzikas darbus.

Pa Zvaigžņu ceļu cauri likteņa lokiem, lai pa Piena Ceļu atgrieztos mājās - tāds ir noslēguma koncerta “Zvaigžņu ceļā” stāsts. Tā dalībnieki izdziedāja kā laikmetu liktenīgās dziesmas, tā latviešu profesionālās kormūzikas darbus. Noslēguma koncerta programma veidota ciešā sasaistē ar Dziesmu svētku vēsturi. Noslēguma koncerta mākslinieciskais vadītājs ir Mārtiņš Klišāns, režisors - Uģis Brikmanis, scenogrāfs - Aigars Ozoliņš.

Protams, kā ierasts, Mežaparka Lielajā estrādē pēc noslēguma koncerta notika Sadziedāšanās nakts, kuras mākslinieciskais vadītājs ir Jānis Ozols.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notika Latvijas valsts simtgades zīmē, Rīgu pieskandināja no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam. XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde, atbalsta lieldraugi Swedbank, Elektrum, Latvijas Mobilais Telefons (LMT), kā arī atbalstītāji Rimi, Squalio un Circle K Latvia.