Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Sākta reģistrācija pāvesta Franciska Svētajai Misei Aglonā

© REUTERS/ SCANPIX

No šodienas līdz 19.augustam norisināsies reģistrācija pāvesta Franciska vadītājai Svētajai Misei Aglonā, informēja Latvijas Romas katoļu Baznīcas Informācijas centrā.

24.septembra pēcpusdienā pāvests svinēs Svēto Misi Aglonā, uz kuru ir aicināti visi ticīgie un labas gribas cilvēki. Reģistrācija tiks rīkota, lai sagatavotu infrastruktūru un noorganizētu ērtu dalībnieku ierašanos.

Reģistrēties būs iespējams katoļu draudzēs un mājaslapā "www.pavestsLatvija2018.lv".

Viena persona varēs reģistrēt vairākus cilvēkus, norādot viņu vārdu, uzvārdu, ierašanās veidu Aglonā un savu kontaktinformāciju. Tiem, kas reģistrēsies internetā, būs jānorāda baznīca, kurā vēlas saņemt ieejas kartes.

Ieejas kartes Svētās Mises dalībnieki varēs saņemt no 9.septembra.

Plašāku informāciju par reģistrāciju var iegūt gan "www.pavestsLatvija2018.lv", gan arī pie draudžu prāvestiem.

Pāvests Francisks Starptautiskajā lidostā "Rīga" ieradīsies 24.septembrī plkst.8.20, kur plānota oficiāla sagaidīšanas ceremonija. Sagaidīšanas ceremonija notiks arī pie Rīgas pils.

Pēc tam pāvests tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Latvijas augstākajām amatpersonām un sabiedrības pārstāvjiem. Tam sekos ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa un ekumēniska tikšanās Rīgas domā, kur paredzēta arī pāvesta Franciska uzruna. Pāvests Rīgā apmeklēs arī Rīgas Svētā Jēkaba katedrāli. Pirms došanās uz Aglonu pāvests pusdienos ar bīskapiem.

Aglonas bazilikā norisināsies svētā mise, kurā plānota Franciska homīlija. Pagaidām netiek norādīts konkrēts šīs mises laiks. Pāvesta vizīti noslēgs atvadīšanās ceremonija.

Šogad aprit 25 gadi kopš Baltijas valstis apmeklēja svētais pāvests Jānis Pāvils II. Viņa vizīte ilga divas dienas, kuru laikā notika Svētā Mise Mežaparka estrādē un Aglonas svētvietā.

1936.gadā dzimušais Francisks ir 266.pāvests Romas katoļu Baznīcas vēsturē. Viņš ir pirmais pāvests, kas nav eiropietis, kā arī pirmais pāvests - jezuīts. Argentīnā dzimušo Horhi Mario Bergoljo par pāvestu ievēlēja 2013.gada 13. martā. Piecu gadu laikā viņš ir devies 22 apustuliskajās vizītēs uz 30 valstīm, kuru vidū līdz šim ir bijušas tikai trīs Eiropas Savienības valstis.