Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Ministre: Jāturpina ieguldījumi Dziesmu un deju svētku infrastruktūrā

© f64

Latvijai ir jāturpina ieguldījumi Dziesmu un deju svētku infrastruktūrā, šādu nostāju šorīt intervijā telekanālam LNT pauda kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).

Melnbārde vērtēja, ka aizvadītie svētki devuši divas vērtīgas mācības - pirmkārt, šie esot bijuši pirmie svētki, kas plānoti ļoti laicīgi, kas devis pozitīvu rezultātu. Otrkārt, ministre uzskata, ka bijusi vērojama ieguldījumu infrastruktūrā pozitīvā atdeve uz svētku pasākumu kvalitāti, tāpēc svarīgi turpināt darbu šajā virzienā.

Runājot par iespējām uzlabot biļešu tirdzniecības kārtību, politiķe pauda viedokli, ka puse no biļetēm būtu jāizdala dalībniekiem tālākai izplatīšanai. Viņa diskusiju par šo jautājumu pamatā cer atrisināt jau šajā gadā svētku izvērtēšanas konferencē, kad tikšot runāts arī ar IT jomas speciālistiem.

Savukārt ar šī gada biļešu izplatītājiem "Biļešu paradīzi" turpinoties konflikts par komisijas maksu iekasēšanas pamatotību. "Biļešu paradīze" uzskata, ka uzņēmuma bija tiesības iekasēt komisijas maksas, savukārt Kultūras ministrija ir pretējās domās, tāpēc strīds turpinās un pēc "svētku laika pamiera" tuvākajā laikā valsts puse pie šī jautājuma atgriezīšoties.

Kopumā Melbārde aizvadītos Dziesmu un deju svētkus novērtēja kā patriotiskās audzināšanas un sociālās līdzdalības paraugstundu.

Ministre stāstīja, ka šobrīd notiekot aktīvs darbs, lai ļoti skaista būtu arī Latvijas neatkarības svētku nedēļa novembrī, kad iedzīvotājiem arī tiks piedāvāta virkne vērienīgu kultūras pasākumu.

Taujāta, vai pēc valsts simtgades svinībām būtiski neapsīks naudas apjoms kultūrai, ministre vispirms uzsvēra, ka nauda nav "apēsta", bet gan ieguldīta, savukārt par naudas apjomu nākotnē izteicās izvairīgi, atzīmējot, ka tas būšot jautājums nākamajai valdībai.