Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Vasara! Latvijā sācies viens no pēdējo gadu garākajiem karstuma viļņiem

© F64

Tveice, kas valda Latvijā, saglabāsies ilgstoši, un pašreizējais karstuma vilnis būs viens no garākajiem pēdējo gadu laikā, liecina jaunākās laika prognozes.

Nav gaidāms rekordliels karstums - saulainākajās dienās gaisa temperatūra var sasniegt +27..+32 grādus.

Nav gaidāms rekordliels karstums - saulainākajās dienās gaisa temperatūra var sasniegt +27..+32 grādus. Bieži gaidāms liels mākoņu daudzums un mazāka tveice, arī daļā piekrastes gaisa temperatūra būs zemāka.

Jaunajā darba nedēļā dominēs ziemeļaustrumu vējš, tādēļ Rīgas jūras līča rietumu piekrastē gaisa temperatūra nepārsniegs +22..+25 grādus, vienlaicīgi šajā piekrastes daļā gaidāms siltākais ūdens.

Lietus galvenokārt būs īslaicīgs un vairumā dienu gaidāms tikai vietām valstī, tai skaitā gaidāmas spēcīgas pērkona lietusgāzes, negaisa mākoņi var atnest arī lokālu krusu un vētru. Biežāk līs valsts dienvidaustrumu daļā.

Daudzās naktīs gaisa temperatūra nenoslīdēs zemāk par +15..+20 grādiem. Naktis, kad gaiss nekļūst vēsāks par +20 grādiem, sinoptiķi dēvē par tropiskām naktīm.

Jūlija sākums Latvijā bija aukstāks par normu, bet kopš 10.jūlija gaisa temperatūra katru dienu kaut vietām valstī ir pakāpusies virs +25 grādiem. +30 grādu atzīme pēdējoreiz tika sasniegta šā gada 18.jūnijā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.