Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Labāko skolu topā Aglonas vidusskola izgriež pogas daudzām ģimnāzijām

© F64

Virkne talantīgu skolēnu katru gadu pārstāv Latviju ārpus valsts robežām starptautiskajās olimpiādēs.

Lai izceltu šos skolēnus sagatavojušās skolas un pedagogus, Ata Kronvalda fonds izveidojis Zvaigžņu reitingu, kurā tiek ņemti vērā skolēnu sasniegumi dažādu veidu starptautiskajās olimpiādēs gada griezumā. Starptautiskās zinību sacensības parasti notiek pēc 1. maija, kad beigušās nacionālās. Šā gada Zvaigžņu reitingā ņemts laika periods no 2015. gada 1. jūnija līdz 2016. gada 1. jūnijam. Par starptautisku sacensību tiek uzskatīta tāda, kurā piedalās vismaz trīs valstu pārstāvji.

Zvaigžņu reitinga mērķis ir palielināt pedagogu un izglītības darbinieku ieinteresētību darbā ar talantīgiem skolēniem, kuriem ir tieksme patstāvīgi apgūt zināšanas. Ata Kronvalda fonda prezidents Henriks Danusēvičs par Zvaigžņu reitingu stāsta: «Vienlaikus tā uzdevums ir izcelt un popularizēt skolas, kuras spēj sagatavot starptautiskā līmenī konkurētspējīgus skolēnus un sabiedrībai parādīt Latvijas pārstāvju izcilību zinātnes jomā. Atgādināšu, ka olimpiādes ir ne tikai sportā, bet arī zinībās, un tur to dalībnieku skaits, vismaz nacionālā līmenī, pārsniedz sportistu skaitu.»

Šogad Zvaigžņu reitinga augšgalā ir: Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, Cēsu Valsts ģimnāzija, Rīgas 89. vidusskola, Madonas Valsts ģimnāzija.

Katru gadu Ata Kronvalda fonds veido arī skolu reitingu darbā ar talantīgajiem skolēniem Lielā Pūce, kurā labākos skolu kolektīvus nosaka pēc to skolēnu sasniegumiem attiecīgā mācību gada mācību priekšmetu valsts un atklātajās olimpiādēs, skolēnu valsts zinātniski pētniecisko darbu konferencēs un valsts mēroga konkursos.

Zvaigžņu reitings

1. Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

2. Rīgas 89. vidusskola

3. Cēsu Valsts ģimnāzija

4. Madonas Valsts ģimnāzija

5. Aglonas vidusskola

6. Jelgavas 4. vidusskola

7.-8. Ventspils Valsts 1. ģimnāzija

7.-8. Liepājas 12. vidusskola

9.-10. Ventspils 4. vidusskola

9.-10. Jēkabpils Valsts ģimnāzija

11.-18. Ziemeļvalstu ģimnāzija

11.-18. Rīgas 40. vidusskola

11.-18. Rīgas Klasiskā ģimnāzija

11.-18. Jelgavas Valsts ģimnāzija

11.-18. Rīgas 95. vidusskola

11.-18. Rēzeknes 5. vidusskola

11.-18. Valmieras Valsts ģimnāzija

11.-18. Valmieras Pārgaujas ģimnāzija

19.-20. Āgenskalna Valsts ģimnāzija

19.-20. Ogres Valsts ģimnāzija