Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Reiram lūdz skaidrot, kāpēc bezdarbniekiem piedāvā apgūt krievu valodu

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš aicina labklājības ministru Jāni Reiru (V) skaidrot, kāpēc Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) bezdarbniekiem piedāvā kursus krievu valodas apguvei, informēja politiskā spēka pārstāve Sanita Dika-Bokmeldere.

Bērziņš vēstulē Reiram lūdzis skaidrot, kāpēc neformālās izglītības programmu sarakstā bezdarbnieku sociālo un profesionālo pamatprasmju apguvei tiek piedāvāti divu veidu kursi krievu valodas apguvei - interesentiem gan bez, gan ar priekšzināšanām.

F64 Photo Agency

"Laikā, kad īpaši jāpievērš uzmanība latviešu valodas apmācībai personām, kuras dzīvo Latvijā un joprojām to neprot, bet Latvijas informatīvajā telpā arvien vairāk izjūtam Krievijas ietekmi, ir jādara viss, lai stiprinātu Latvijas valsti un mūsu pamatvērtības, īpaši jau valodu. Man nav saprotams, kāpēc bezdarbniekiem būtu jāmācās krievu valoda, tāpēc esmu vērsies Labklājības ministrijā ar aicinājumu skaidrot, ar kādu mērķi šādi kursi tiek organizēti un no kādiem līdzekļiem tie tiek finansēti," saka Bērziņš.

Bērziņš arī lūdzis sniegt informāciju, kādas ir bijušas krievu valodas kursu izmaksas no 2017.gada 1.janvāra līdz 30.augustam.