Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Liepājā zīdaini par raudāšanu vecāki sita tik ļoti, ka ielauza galvaskausu

© Shutterstock

Liepājas tiesa nolasījusi spriedumu lietā, kur sieviete un viņas vīrs apsūdzēti vardarbībā pret zīdaini, ziņo portāls liepajniekiem.lv.

23 gadus vecā Anna Marija Meļņikova un 37 gadus vecais Aivars Brunavs, būdami alkohola reibumā, fiziski ietekmējuši tolaik septiņus mēnešus veco meitenīti, jo tā skaļi raudājusi.

Meitenes patēvs Brunavs kliedzis uz meitenīti un sitis viņai ar roku pa dibenu, kā arī seju, licis bērnu uz vēdera un spiedis viņa seju spilvenā, tādējādi smacējot mazuli un nomācot viņa raudāšanu.

Kad tas nav apklusinājis zīdaini, viņš aiz žokļa spiedis ciet zīdaiņa muti vai ar pašas meitenītes kājas pēdiņu sitis mazulim pa seju, traumējot lūpu un smaganas, kas sākušas asiņot.

Visam punktu dienu vēlāk pielikušas meitenes septiņu mēnešu svinības, kurās viņas tēvs, kurš gan nav bioloģiskais, atkal pārskaities par raudāšanu.

Brunavs saķēris bērnu aiz abām rokām, vilcis pa dīvānu no viena gala līdz otram, pēc tam gultas galā zīdaiņa rokas atlaidis - meitenīte nokritusi uz grīdas un pret laminātu atsitusi galvu. Vēlāk slimnīcā bērnam konstatēts smadzeņu satricinājums un paura kaula lūzums - smagi miesas bojājumi, kas bīstami dzīvībai.

Tiesa varmākam piespriedusi brīvības atņemšanu uz vienu gadu un diviem mēnešiem nosacīti, tātad aiz restēm Brunavs visticamāk nenonāks. Zīdaiņa mātei piespriesti 220 stundas ilgi spaidu darbi.

Pēc incidenta Meļņikova un Brunavs šķīrušies, bet cietušo zīdaini jau adoptējusi cita ģimene.

Divus gadus ilgušā kriminālprocesa ietvaros Meļņikova jau dzemdējusi citu bērnu, par kura nākotni bažas tiesā neslēpa prokurore un cietušās pārstāvji...