Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Lembergs vēršas policijā sakarā ar izteiktajiem draudiem internetā

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Ventspils mērs Aivars Lembergs vērsies Valsts policijā par viņam internetā adresētajiem draudiem, kas saistīti ar nesen izdoto grāmatu "Zagļi Lemberga kurpēs".

Lembergs šodien viesnīcā "Radisson Blu Hotel Latvija" telpās bija sarīkojis grāmatas atvēršanas pasākumu.

Pēc samērā kupli apmeklētā pasākuma politiķis aģentūrai LETA teica, ka draudi pirmdienas vakarā bija pausti sociālajā tīklā "twitter", tāpēc viņš vērsies ar iesniegumu pie Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža.

To, vai policijai sākusi kriminālprocesu, Lembergs skaidri nezinot, taču policija šodien esot apmeklējusi grāmatas atvēršanas pasākumu. Aģentūra LETA pasākumā formās tērptus likumsargus nemanīja, taču pie viesnīcas bija novietots Valsts policijas mikroautobuss.

Valsts policijā aģentūrai LETA komentārus nesniedza.

"Kā to (ierakstu "twitter") saprast, ir grūti komentēt, bet cilvēki jau tādos jautājumos nejoko. Es domāju, ka stāsts nāk no puišiem, kuru fotogrāfijas es šodien demonstrēju. Tie ir Meroni (advokāts Rūdolfs Meroni), Berķis (Ventspils uzņēmēju Olafu Berķi), Juriss (prokurors Juris Juriss), Mežsargs (bijušais prokurors Andis Mežsargs), Sparāns (Satversmes aizsardzības biroja darbinieks Aigars Sparāns)," paziņoja Lembergs.

Nav gan zināms par kuru ierakstu Lembergs vērsies policijā, taču aģentūra LETA pārliecinājās, ka pirmdienas vakarā kāds vīrietis Lembergam sociālajā tīklā veltījis ierakstu: "Aivar, esi gatavs saņemt no manis sūdus sejā! Un tas tiks nofilmēts".

Lembergs šodien grāmatas prezentācijas pasākumā nenoliedza, ka grāmatas pamatmateriālu ir rakstījis viņa advokāts Raimonds Krastiņš, kurš savu uzvārdu uz grāmatas vāka nav gribējis likt. "Grāmatas ievada un beigu daļu es varu uzņemties uz sevis," uzsvēra politiķis.