Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Ugunsgrēks Rīgā: No degošas mājas pa logiem nākas glābt cilvēkus

© F64

Naktī no lielā platībā degošas ēkas Rīgā, Jāņa Asara ielā, ugunsdzēsēji pa logiem izglābuši septiņus cilvēkus, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Plkst.00.12 ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā - ar atklātu liesmu dega trīsstāvu ēkas otrais un trešais stāvs un jumts.

Ar izbīdāmo kāpņu palīdzību ugunsdzēsēji no degošās ēkas izglāba septiņus cilvēkus, no kuriem pieci tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķu aprūpē.

No degošās ēkas tika evakuēti 20 cilvēki un izglābti divi kaķi. Cilvēku glābšanas un evakuācijas darbos iesaistījās un palīdzēja arī Valsts policijas un pašvaldības policijas darbinieki.

Ugunsgrēka kopējā degšanas platība bija 600 kvadrātmetri - 50 kvadrātmetru platībā dega otrais stāvs, 100 kvadrātmetru platībā dega trešais stāvs un 450 kvadrātmetru platībā - bēniņi.

Pēc vairāk kā sešu stundu ugunsgrēka dzēšanas darba, kurā iesaistījās 33 ugunsdzēsēji glābēji, šorīt plkst.6.48 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.