Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija: Jāņu nedēļas nogale uz Latvijas autoceļiem pagaidām salīdzinoši mierīga

© f64

Jāņu nedēļas nogale uz Latvijas autoceļiem līdz svētdienas pēcpusdienai bijusi salīdzinoši mierīga - reģistrēto ceļu satiksmes negadījumu skaits un aizturēto dzērājšoferu skaits nav lielāks kā ikdienā, atzina Valsts policijā.

Ceļu policija masveida pārbaudēs uz autoceļiem Līgo dienā pārbaudījusi 12 982 autovadītājus. Aizturēti desmit autovadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, kā arī četri šoferi narkotiku iespaidā.

Arī Jāņu diena līdz pēcpusdienai bijusi salīdzinoši mierīga - līdz plkst.15 reģistrēti 15 ceļu satiksmes negadījumi, no kuriem neviens nav bijis ar smagām sekām. Dati par pārbaudīto autovadītāju skaitu un pieķerto dzērājšoferu skaitu būs zināmi pirmdien.

Jāņu naktī notikušo traģisko negadījumu Kocēnu novadā, kurā bojā gāja divi cilvēki, bet vēl trīs cieta, policija nesaista tieši ar Jāņu svinībām, jo to izraisījis uz ceļa izskrējis dzīvnieks.

Policija atgādina, ka autovadītāju masveida pārbaudes uz autoceļiem turpināsies līdz pirmdienas rītam. Policija pārbaudēs pievērš uzmanību tam, vai transportlīdzekļu vadītāji nav sēdušies pie stūres alkohola reibumā. Tāpat policija uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu un pievērš uzmanību mazaizsargātajiem satiksmes dalībniekiem.

Kā ziņots, piektdienā pirms Līgo svētkiem Latvijā par automašīnas vadīšanu reibumā policija aizturēja 23 autovadītājus, savukārt salīdzinājumā ceturtdien par automašīnas vadīšanu reibumā policija aizturēja deviņus autovadītājus, trešdien tika pieķerti četri šādi braucēji, bet otrdien policija aizturēja astoņus dzērājšoferus.

Kopumā Līgo dienā un Jāņu naktī Latvijā reģistrēti 50 ceļu satiksmes negadījumi, kuros divi cilvēki gājuši bojā, bet vēl 21 cietis. Avārijā Jāņu naktī uz Valmieras šosejas Kocēnu novada Rubenē divi cilvēki gājuši bojā, trīs guvuši traumas. aktī īsi pirms plkst.1 vieglās automašīnas "Volvo" priekšā izskrējis alnis. Pēc sadursmes ar dzīvnieku automašīna ieslīdēja pretējā braukšanas joslā, kur sadūrās ar kravas automašīnu DAF. Negadījumā gāja bojā 1974.gadā dzimusi sieviete un 2002.gadā dzimusi jauniete. Ar dažādām traumām slimnīcā nogādāts 2006.gadā dzimis jaunietis, 1974.gadā dzimusi sievieti, 1968.gadā dzimis vīrietis. Gan bojā gājušie, gan cietuši bijuši automašīnā "Volvo".