Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

NOSKAIDRO: Kādi laikapstākļi gaidāmi turpmākajās nedēļās?

© Sputnik/ SCANPIX

Arī turpmākajās divās nedēļās laikapstākļus Latvijā galvenokārt noteiks Atlantijas cikloni, tādēļ bieži līs un nav gaidāmas lielas gaisa temperatūras izmaiņas, liecina "Global Forecast System" prognozes.

Līdz ar to kopējais nokrišņu daudzums oktobrī, visticamāk, būt lielāks nekā ierasts. Nokrišņu daudzuma sadalījums gaidāms tradicionāls rudenim - mazāk līs Latgalē un Zemgalē, lielākās lietavas skars Vidzemes un Kurzemes rietumu daļu.

Pašreizējās prognozes neliecina, ka šomēnes varētu līt tikpat stipri kā septembrī. Taču tā kā zeme ir izmirkusi, atsevišķās vietās iespējama atkārtota zemāko vietu applūšana. Joprojām būs applūdušas teritorijas pie Lubāna ezera un Aiviekstes augšteces.

Gaisa temperatūra oktobra pirmajās diennaktīs bijusi nedaudz zem normas, līdzīga situācija saglabāsies tuvākajās dienās. Oktobra vidū gaisa temperatūra brīžiem paaugstināsies, un mēneša vidējā gaisa temperatūra gaidāma tuvu normai vai mazliet virs tās.

Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Jau ziņots, ka saskaņā ar Krievijas Hidrometeoroloģijas centra prognozi gaisa temperatūra 2017.-2018.gada apkures sezonā Baltijas valstīs caurmērā gaidāma nedaudz augstāka par daudzu gadu vidējo temperatūru - līdzīgi kā pagājušajā sezonā.

Eiropas Savienības programmā "Copernicus" publicētās sezonālās prognozes liecina, ka tuvojošās ziemas vidējā gaisa temperatūra Baltijas valstīs varētu būt 0,5-2 grādus virs normas. Par normu sauc 1981.-2010.gada vidējo rādītāju.