Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Nākamnedēļ gaidāms karsts laiks; nedēļas otrajā pusē stipri līs

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka nākamajā nedēļa Latvijā gaidāms vasarīgi silts laiks, tomēr darba nedēļas otrajā pusē Latvijas teritoriju šķērsos plaša nokrišņu zona, nesot stipru lietu un pērkona negaisu.

Nedēļas sākumā laika apstākļus virs Latvijas turpinās noteikt plaša ciklona rietumu mala, līdz ar austrumos mākoņu būs vairāk un vietām gaidāms īslaicīgs lietus, bet rietumos debesis būs skaidrākas un arī nokrišņi lielākoties nav gaidāmi. Pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +12…+16 grādiem, bet dienā teritorijas lielākajā daļā termometra stabiņš pakāpsies līdz +18…+24 grādu atzīmei. Otrdien virs Latvijas pastiprināsies vājš augsta spiediena atzars - debesis bieži skaidrosies un vien vietām gaidāms neliels īslaicīgs lietus.

Ciklonam lēni virzoties gar valsts teritoriju, darba nedēļas beigās tas nesīs jau stiprus nokrišņus, kā arī pērkona negaisu.

Darba nedēļas vidū Latvijai no dienvidrietumiem pietuvosies jauns ciklons - mākoņu daudzums debesīs palielināsies un jau trešdien daudzviet gaidāms neliels lietus. Ciklonam lēni virzoties gar valsts teritoriju, darba nedēļas beigās tas nesīs jau stiprus nokrišņus, kā arī pērkona negaisu.

LVĢMC

Tomēr ciklons virs mūsu reģiona ienesīs siltāku gaisa masu, tādēļ gaisa temperatūra paaugstināsies un nedēļas vidū lielākajā teritorijas daļā sasniegs +22…+27 grādus, turklāt arī naktis būs salīdzinoši siltas. Piektdien lietainā laikā ietekmē gaiss būs vēsāks.

Nedēļas nogalē, ciklonam aizvirzoties tālāk uz austrumiem, nokrišņi pakāpeniski mitēsies un jau svētdien daudzviet uzspīdēs saule. Laiks brīvdienās būs vasarīgi silts.