Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Ceturtdien karstums sasniegs +28 grādus; pēcpusdienā vietām dārdēs pērkons

© F64 Photo Agency

Ceturtdienas saullēktā gaisa temperatūra Latvijā bija no +10 grādiem Zosēnos, Vidzemes augstienē, līdz +17..+18 grādiem Kurzemes piekrastē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Deviņos rītā gaisa temperatūra sasniegs +18..+23 grādus. Valsts lielākajā daļā spīd saule, vietām to aizsedz mākoņi. Bez nokrišņiem. Pūš lēns austrumu vējš.

Ceturtdien Latvijā gaiss sakarsīs līdz +25..+28 grādiem un vietām īslaicīgi līs, dienas otrajā pusē dienvidrietumu novados gaidāmas pērkona lietusgāzes, prognozē sinoptiķi.

Rīgā gaisa temperatūra pakāpsies līdz +27,+28 grādiem

Pērkona negaiss var atnest ne tikai stipru lietu, bet arī krusu un lielas vēja brāzmas.

F64 Photo Agency

Valdošais būs lēns līdz mērens austrumu vējš, tā ietekmē zemāka gaisa temperatūra saglabāsies Rīgas līča Kurzemes piekrastē - šeit gaiss sasils līdz +21..+23 grādiem.

Rīgā mākoņi daļēji klās debesis, iespējams īslaicīgs lietus. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no austrumiem un gaisa temperatūra pakāpsies līdz +27,+28 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē ciklons Polijā. Atmosfēras spiediens Latvijā 760-764 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka mežos Rīgā un Kurzemes dienvidrietumos saglabājas augsta ugunsbīstamība. Spēkā arī brīdinājums par gaisa temperatūras paaugstināšanos ceturtdien līdz +28 grādiem.