Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Jūlija izskaņā gaidāms vēl karstāks laiks; ēnā, iespējams, būs pat +33 grādi

© REUTERS/ SCANPIX

No nākamās nedēļas vidus gaisa temperatūra Latvijā brīžiem pakāpsies vēl nedaudz augstāk, turklāt gaiss kļūs mitrāks un sutīgāks, liecina jaunākā "Global Forecast System" prognoze.

Teju ik dienu vietām Latvijā iespējams pērkona negaiss ar stipru lietu, vēju un krusu.

Karstākajās dienās jūlija beigās un augusta sākumā, pūšot austrumu vējam, termometra stabiņš ēnā pakāpsies līdz +28..+33 grādiem. Arī naktis būs ļoti siltas, tveicīgākajās naktīs gaisa temperatūra nenoslīdēs zemāk par +17..+22 grādiem.

REUTERS/ SCANPIX

Teju ik dienu vietām Latvijā iespējams pērkona negaiss ar stipru lietu, vēju un krusu. Dažās dienās lietus mākoņi šķērsos lielu valsts daļu, tomēr daudzviet saglabāsies augsta ugunsbīstamība.

Neierasti sausā un karstā vasara Ziemeļeiropā saistīta ar noturīgiem anticikloniem, kas bloķē ciklonus un neļauj ienākt vēsākam gaisam no Atlantijas okeāna. Jūlija beigās Eiropas ziemeļos no jauna pieņemsies spēkā anticiklons, tādēļ karstums saglabāsies un brīžiem pastiprināsies.

Sagaidāms, ka pašreizējais karstuma vilnis Latvijā kļūs par garāko kopš 2010.gada, kad tveice valdīja no jūnija beigām līdz augusta vidum.