Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Dzintars mudina "Jauno Vienotību" "nedalīt nenomedīta lāča ādu"

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētājs Raivis Dzintars mudina "Jauno Vienotību" "nedalīt nenomedīta lāča ādu", runājot par Tieslietu ministrijas (TM) vadīšanu pēc vēlēšanām.

Var sanākt pašiem kļūt par lāča medījumu.

"Aicinu "Vienotību" nedalīt nenomedīta lāča ādu. Var sanākt pašiem kļūt par lāča medījumu," aģentūrai LETA sacīja Dzintars.

Kā ziņots, "Jaunā Vienotība" pēc Saeimas vēlēšanām, veidojot jaunu valdību, plāno pretendēt uz Tieslietu ministrijas (TM) vadīšanu, un apvienības tieslietu ministra amata kandidāte būs deputāte Inese Lībiņa-Egnere.

Lībiņa-Egnere šodien preses konferencē sacīja, ka tieslietu nozare nevar būt ilgstoši vienas partijas pārziņā.

"Jaunā Vienotība" šodien arī prezentēja "programmu Latvijas izaugsmei", uzsverot, ka tiesiskums ir viena no politiskā spēka prioritātēm.

Programmas sadaļā par atklātību, taisnīgumu un rīcībspēju tiesu sistēmu tiek pausts, ka no 2019.gada Valsts prezidents ir jāievēlē atklātā Saeimas balsojumā, nepieciešams publiskot lietu materiālus sabiedrībai nozīmīgos kriminālprocesos, tajā skaitā tā dēvētajā "oligarhu lietā", publiskot VDK arhīvus un visu Latvijas PSR komunistiskās partijas nomenklatūras personu lietas.

Tāpat "Jaunā Vienotība" uzsver, ka lietas jāiztiesā ne ilgāk kā divu gadu laikā, nepieciešams ieviest konkurenci maksātnespējas administrēšanas jomā, atverot tirgu starptautiskiem speciālistiem. Vēl jābūt pietiekamiem resursiem efektīvai ekonomisko un "naudas atmazgāšanas" noziegumu izmeklēšanai, uzsver "Jaunā Vienotība".