Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Kārsavas novadā valda satraukums par gaidāmajām lietusgāzēm

© Emīls Desjatņikovs/ F64 Photo Agency

Kārsavas novada pašvaldības vadība ir satraukusies par meteorologu šovakar prognozētajām lietusgāzēm, tāpēc operatīvie dienesti pat gatavojas cilvēku evakuācijai, informēja Kārsavas novada domes priekšsēdētāja Ināra Silicka (ZZS).

"Sakarā ar prognozētajām lietusgāzēm cilvēkos ir liels satraukums, jo patiesībā vēl nemaz neesam atguvušies no nesenajiem plūdiem. Zeme ir izmirkusi, upes ir pilnas ūdens, daudzas pļavas joprojām nav izbraucamas. Ir zemnieku saimniecības, kurām ir palicis nenovākts līdz pat 60% no šī gada ražas. Operatīvie dienesti ir informēti par laika apstākļu prognozi un gatavojas pat cilvēku evakuācijai nepieciešamības gadījumā," stāstīja Silicka.

Kārsavas novada domes priekšsēdētāja atzina, ka nav viņas spēkos "uzkāpt kalnā un ar dakšām izdzenāt negaisa mākoņus", tādēļ neatliekot nekas cits, "kā lūgt Dievu, lai iztiktu vismaz bez cilvēku upuriem".

Jau vēstīts, ka no šodienas pēcpusdienas līdz trešdienas priekšpusdienai daudzviet Austrumlatvijā sinoptiķi prognozē stipru lietu un pērkona negaisu.

Lietus zona skars arī valsts centrālo daļu. Trešdien, sākot no Kurzemes, mākoņu kļūs mazāk, brīžiem spīdēs saule un daudzviet īslaicīgi līs.