Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Aicina palīdzēt no vēža slimam divu bērnu tēvam

© ziedot.lv

Aināram no Ķeguma ir 37 gadi, sieva un divi bērni - 5 un 7 gadus veci. Pirms diviem gadiem sieva pamanīja Aināram uz muguras aizdomīgu dzimumzīmi. Pēc veiktajām pārbaudēm atklājās, ka tā ir melanoma – ļaundabīgs ādas vēzis. Tika veikta operācija, ķīmijterapija, taču mediķi konstatēja, ka slimība turpina attīstīties, vēsta ziedot.lv

Ārstu konsīlijs lēma par zālēm Vemurafenib, kas nav valsts apmaksātas. Aināram ir noteikta zāļu izmaksu kompensācija 14 228 eiro apmērā, pārējā summa 50 507 eiro par gadu ilgu ārstēšanās kursu ir jāmaksā Aināram pašam. Ģimenei šādu līdzekļu nav. Taču šīs zāles ir vienīgās, kas šobrīd var Aināra slimību apturēt.

Bērniem tētis ir vismīļākais pasaulē. Mazā meitiņa pēdējā laikā bieži mammai jautā: ”Vai tētis izveseļosies? Vai tētim būs labi?”. Bērni redz, ka tētis nestrādā, ka viņš nejūtas labi. Agrāk ģimene aktīvi kopā pavadīja brīvo laiku. Bieži devās izbraucienos pa Latviju. Tagad jāpriecājas par katru dienu, kad Aināram paliek vieglāk un ir iespējams paspēlēt kādu galda spēli ar bērniem.

Aināra ģimene ļoti lūdz palīdzību medikamentu iegādei. Ik mēnesi zāļu iegādei, atkarībā no devas, nepieciešami vidēji 5715.30 eiro. Palīdzēsim Aināram.

Palīdzēt iespējams šeit.