Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

"Sasildi Ziemassvētkos": Stikla pērlītēs savērti nodomi

NOSKAŅAI. Līga Lukjanska, veidojot pērlīšu rotas, cenšas uzminēt iespējamās valkātājas un notikuma, kurp viņa dosies, noskaņojumu © Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Gūt pozitīvas emocijas un atbalstīt Ogres invalīdu biedrības biedrus var viņu rokdarbu izstādē No sirds uz sirdi Ogres kultūras centrā līdz 23. decembrim no pulksten 10 līdz 19. Starp apskatāmajiem rokdarbiem skaistā rāmītī savus pircējus gaida Līgas Lukjanskas veidotie pērlīšu auskari un matu rotas.

Krāsaināki, svinīgāki, vairāk vasarai piemēroti, ziemas dienā nēsājami - Līga Lukjanska rada visdažādākās noskaņas un stila auskarus un par savām slimībām runāt negrib. Labāk - par auskariem. Izstādei sagatavoti 34 pāri. Ir prieks tos paņemt rokās un apskatīt arī tad, ja pati pircēja nepieder pie auskaru nēsātāju brālības. Atzīstos Līgai, ka tad, kad pati biju ilgstoši slima, nosolījos: kad izveseļošos, izduršu ausīs caurumus un nēsāšu auskarus, bet aizmirsu šo nodomu un tā arī dzīvoju bez ausu rotām. Līga saka: «Nē, tā nevar! Tādā brīdī sev doti solījumi jāpilda!» Un viņai piekrīt citas invalīdu biedrības rokdarbnieces: nākotnes nodomi ir svarīgi, un katram esot kādi plāni, kas jāizdara, jo - jāsteidz dzīvot. «Es katru decembri ap Jaungadu uztaisu sarakstu, vēlams - diviem gadiem, jo vienā gadā viss var nepiepildīties. Spontāni sarakstu kādas simt lietas, ko gribu izdarīt. Šogad pirms mēneša paskatījos - liela daļa ir piepildījusies,» optimistiski atzīst Līga.

Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Viņa ir diplomēta rokdarbniece. Mācījusies kādreizējā Ogres 43. arodvidusskolā eksperimentālajā grupā un četros gados ieguvusi kvalifikāciju - rokdarbniece - konditore. Šī izglītība patiešām dzīvē noderot. Auskarus darināt Līga iemācījusies pirms krietna laika un turpina pilnveidot savas prasmes: gan apgūstot jaunas tehnikas, gan paplašinot veidojamo priekšmetu klāstu, piemēram, šogad tās ir matu rotas. Viņa arī aktīvi piedalās Ogres invalīdu biedrības sabiedriskajā dzīvē un kopā ar kolēģēm iekārtoja Ziemassvētku rokdarbu izstādi No sirds uz sirdi, kur ikviens var atnākt un, nopērkot kādu patiešām skaistu lietu, paust atbalstu cilvēkiem viņu cīņā par veselību un pat dzīvību.

Logo

KUR UN KAD. Ogres invalīdu biedrības izstādē Ogres kultūras centrā līdz 23. decembrim no pulksten 10 līdz 19

Invalīdu biedrību atbalstīt var, arī ziedojot tās kontā:

LV64UNLA0050020278713