Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

A/s "Sadales tīkls" šogad Jūrmalā un Babītes novadā atjaunos elektrotīklu 49 km garumā

Šogad uzsākta apakšstacijas Ķemeri rekonstrukcija. Rekonstrukcijas darbu laikā a/s Sadales tīkls veiks jaunas sadales ēkas izbūvi, uzstādīs jaunas 10 kV un 20 kV elektroiekārtas un slēgiekārtas, paaugstinot elektroapgādes drošumu klientiem Ķemeros. Kopējās a/s Sadales tīkls investīcijas projekta realizēšanā – 664 000 eiro © Publicitātes foto

A/s Sadales tīkls atjauno elektrotīklu tikai tajās vietās, kur attīstās uzņēmējdarbība un kur klientiem tiešām ir nepieciešama nepārtraukta un kvalitatīva elektroenerģijas piegāde. Lai to nodrošinātu, a/s Sadales tīkls turpina rūpīgi izvērtēt elektrotīkla stāvokli, klientu apdzīvotības blīvumu un elektroenerģijas patēriņa apjomu Latvijas pilsētās un novados. Elektrotīkla atjaunošanā ieguldot vairāk nekā 1,9 miljonus eiro, šogad Jūrmalā un Babītes novada teritorijā a/s Sadales tīkls atjaunos vidējā sprieguma elektrolīnijas 8,8 km garumā, zemsprieguma gaisvadu elektrolīnijas pārbūvēs par kabeļu līnijām 40,3 km garumā un rekonstruēs vai izbūvēs jaunas piecas transformatoru apakšstacijas.

Elektrotīkls kā jebkura inženiertehniska iekārta ir nepārtraukti jāuztur, jāpārbauda, noteiktā apjomā savlaicīgi jāatjauno, kā arī tajā jāievieš modernas un ilgtspējīgas iekārtas un tehnoloģijas. Lai klientiem Jūrmalā nodrošinātu nepārtrauktu, drošu un kvalitatīvu elektroenerģijas piegādi, a/s Sadales tīkls pilsētas teritorijā pakāpeniski atjauno gan zemsprieguma, gan vidējā sprieguma elektrotīklu, kas nodrošina elektroapgādi līdz pat vairākiem tūkstošiem klientu. Šogad Jūrmalā a/s Sadales tīkls atjaunos vidējā sprieguma elektrolīnijas 5,4 km garumā, zemsprieguma 0,4 kV (kilovoltu) gaisvadu elektrolīnijas pārbūvēs par kabeļu līnijām 31 km garumā un izbūvēs jaunu transformatoru apakšstaciju, Jūrmalas elektrotīkla atjaunošanā ieguldot 1,6 miljonus eiro.

Viens no vidējā sprieguma elektrotīkla rekonstrukcijas projektiem tiks realizēts pie autoceļa A10 Rīga-Jūrmala. Šā projekta ietvaros no apakšstacijas Priedaine līdz Egļuciemam, šķērsojot autoceļu A10 Rīga-Jūrmala, paredzēts veikt vidējā sprieguma 20 kV gaisvadu elektrolīnijas pārbūvi par kabeļu līniju 1,3 km garumā. Papildus tiks veikta jaunas zemsprieguma kabeļu līnijas 0,3 km garumā un transformatoru apakšstacijas izbūve. Vidējā sprieguma elektrotīkls šogad tiks atjaunots arī Pumpuros - Strēlnieku prospektā, kur a/s Sadales tīkls veiks jaunas vidējā sprieguma 10 kV kabeļu līnijas izbūvi 2 km garumā, savukārt Skultē - Skolas ielā - vidējā sprieguma 20 kV kabeļu līnijas posms šogad tiks atjaunots 0,3 km garumā. Bet, lai uzlabotu elektroapgādes drošumu un kvalitāti klientiem Buļļuciemā, šogad teritorijā no 33. līnijas līdz Lašu ielai a/s Sadales tīkls veiks jaunas vidējā sprieguma 10 kV kabeļu līnijas izbūvi 1,9 km garumā.

Pilsētas teritorijā šogad tiek veikta apjomīga zemsprieguma 0,4 kV elektrolīniju pārbūve. Elektrotīkla rekonstrukcija norisinās vai vēl tiks uzsākta:

Slokā - Pļaviņu, Artilērijas, Dzirksteles, Jēkabpils, Daugavpils, Kārsas, Valkas, Kuteru, Leona Paegles, Hercoga Jēkaba ielā;

Priedainē - Mangaļu, Skultes ielā;

Druvciemā - Slokas ielā;

Dubultos - Kļavu ielā;

Dzintaros - Brīvības prospektā;

Asaros - Kārklu, Medņu, Olgas ielā;

Lielupē - Vidus prospektā;

Vaivaros - Caunu, Skautu, Cīruļu, Gulbju ielā;

Kauguros - Ķiršu, Vēžu, Kapteiņa Zolta ielā;

Pumpuros - Peldu ielā, Mellužu prospektā, Kronvalda, Pulkveža Brieža ielā.

Arī Babītes novada teritorijā a/s Sadales tīkls pakāpeniski atjauno elektrotīklu, lai uzlabotu sniegto pakalpojumu kvalitāti saviem klientiem. Novada teritorijā šogad paredzēts realizēt sešus projektus, elektrotīkla atjaunošanā ieguldot 423 000 eiro. Viens no šogad plānotajiem elektrotīkla rekonstrukcijas projektiem jau noslēdzies Piņķos - Kļavu ielā, kur veikta zemsprieguma 0,4 kV gaisvadu elektrolīnijas pārbūve par kabeļu līniju 2,9 km garumā. Lai uzlabotu elektroapgādi klientiem Babītē, šogad elektrotīkla rekonstrukciju a/s Sadales tīkls veic Mēness, Bērzu un Kleistu ielā, kur kopumā zemsprieguma gaisvadu elektrolīnijas tiks pārbūvētas par kabeļu līnijām 3,9 km garumā.

Novada teritorijā elektrotīkla pārbūve norisinās gar autoceļu Trenči-Vaivariņi, kur tiek veikta vidējā sprieguma elektrolīnijas pārbūve izolētu vadu izpildījumā. Elektrolīniju pārbūve izolētu vadu izpildījumā būtiski samazinās elektroapgādes traucējumu skaitu klientiem, kurus izraisa koku un zaru uzkrišana gaisvadu elektrolīnijas vadiem, kā arī paaugstināsies saimniecisko darbu veicēju drošība, jo samazināsies risks gūt letālu elektrotraumu, neapdomīgi veicot saimnieciskos darbus elektrotīkla tuvumā. Elektrotīkla rekonstrukcija tiek veikta 2,9 km garumā, un šo darbu laikā a/s Sadales tīkls atjaunos divas transformatoru apakšstacijas.

Babītes novadā elektrotīkls tiek atjaunots arī Saulīšciemā, kur zemsprieguma elektrolīnijas tiek pārbūvētas par kabeļu līnijām 2,1 km garumā, un Brīvkalnos, kur tiek veikta vidējā sprieguma gaisvadu elektrolīnijas pārbūve par kabeļu līniju 0,6 km garumā, zemsprieguma elektrolīnija tiek atjaunota 0,7 km garumā un gan rekonstruēta, gan izbūvēta jauna transformatoru apakšstacija.

A/s Sadales tīkls aicina klientus ar sapratni izturēties pret elektrotīkla remontu, uzturēšanas vai atjaunošanas darbiem, jo tikai tā a/s Sadales tīkls var nodrošināt saviem klientiem drošu un nepārtrauktu elektroapgādi ilgtermiņā. Veikto darbu vieta tiks sakārtota pēc pilnīgas darbu pabeigšanas, un gadījumos, ja ir radušās neskaidrības, pārpratumi vai konstatētas kādas nepilnības veiktajos darbos, svarīgi par to informēt a/s Sadales tīkls, sūtot informāciju uz e-pastu st@sadalestikls.lv vai zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 8403.