Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pirms pāvesta vizītes sāks pastiprinātas pārbaudes robežkontroles punktos

© Grzegorz Galazka/SIPA/SCANPIX

Vairākas dienas pirms septembrī gaidāmās pāvesta Franciska vizītes, kā arī viesošanās dienā plānots pastiprināt pārbaudes Latvijas robežkontroles punktos, liecina Tieslietu ministrijas (TM) sagatavotā informācija valdībai.

Iepriekš ziņots, ka TM pāvesta vizītes nodrošināšanai lūgusi piešķirt 806 202 eiro, no kā liela daļa paredzēta rekonstrukcijas darbiem Aglonas bazilikā, bet līdzekļi nepieciešami arī vispārējās drošības un kārtības nodrošināšanai, pasākumu translācijai televīzijā, preses centriem, pāvesta podesta izbūvei un citiem mērķiem.

Tostarp 60 432 eiro paredzēti Iekšlietu ministrijai, no daļa vajadzīga pastiprinātai robežpunktu pārbaudei uz Latvijas ārējās sauszemes robežas un lidostas "Rīga" robežkontroles punktā no 19. septembra līdz 24.septembra pusnaktij.

No Iekšlietu ministrijai paredzētās summas daļa arī vajadzīga Valsts robežsardzes helikopteru iesaistei Valsts prezidenta transportēšanā maršrutā Rīga-Aglona-Rīga.

Tāpat līdzekļi nepieciešami ceļu satiksmes organizēšanai, personu un sabiedrības drošības garantēšanai, apsardzes veikšanai, ugunsdrošības un glābšanas profilaktisko pasākumu veikšanai, kā arī degvielas iegādei.