Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ģimeņu sporta diena – gaidīts pasākums

SPORTO VISI. Šogad Ģimeņu sporta diena ar saukli Mammu, tēti – sportosim! norisinājās jau sesto gadu pēc kārtas, tajā piedaloties vairāk nekā 100 ģimenēm no visa Limbažu novada © Publicitātes foto

Limbažos ir iedibināta ļoti vērtīga tradīcija – Ģimeņu sporta diena, kad kopīgās sportiskās aktivitātēs iesaistās visa ģimene – bērni, vecāki, vecvecāki un ne tikai: principā jebkurš, kurš vēlas pilnvērtīgi pavadīt dienu svaigā gaisā, gūstot pozitīvas emocijas. Pasākums ir ļoti iecienīts un pulcē ne tikai limbažniekus, bet arī visa novada iedzīvotājus.

Šogad Ģimeņu sporta diena ar saukli Mammu, tēti - sportosim! norisinājās jau sesto gadu pēc kārtas, tajā piedaloties vairāk nekā 100 ģimenēm no visa Limbažu novada.

Pasākumu rīkoja Olimpiskais centrs Limbaži ar novada domes atbalstu, iesaistoties arī Limbažu un Salacgrīvas novada sporta skolas treneriem, darbiniekiem un audzēkņiem. «Mūsdienu straujajā dzīves ritmā nereti grēkojam, nozogot laiku pilnvērtīgai atpūtai ar ģimeni. Savukārt Ģimeņu sporta diena, kas katru gadu notiek maijā, piedāvā iespēju visiem kopā jauki pavadīt dienu, iesaistoties dažādās sportiskās un intelektuālās aktivitātēs. Visi par dalību saņem arī balviņas. Katrā ziņā, redzot, cik daudz pozitīvu emociju raisa šī diena, saprotams, ka Limbažos šāds pasākums ir nepieciešams,» stāsta Olimpiskā centra Limbaži valdes locekle Baiba Martinsone.

Šā gada sporta dienā ģimenēm bija sarūpēti 10 dažādi uzdevumi un atrakcijas.

Neatņemama sastāvdaļa ir ielu skrējiens, kurā vispirms piedalās dalībnieki dažādās vecuma grupās, sacenšoties par medaļām, bet noslēdzošajā skrējienā kopā dodas itin visi, kuri to vēlas.

Katru gadu organizatori sarūpē arī kādu īpašu pārsteigumu - aizraujošus priekšnesumus. Šogad par spilgtiem iespaidiem gādāja Greentrials ekstrēmā velokomanda. Arī dažiem drosmīgākajiem skatītājiem bija iespēja pašiem piedalīties trikos - nogulties uz ielas un ļaut, lai atraktīvie sportisti Jānis Lācis un Lauris Gulbis lido viņiem pāri ar velosipēdiem.

Jāpiebilst, ka Ģimeņu sporta diena ir viens no pasākumiem Limbažos, kurā tiek stiprināts ģimeniskums un popularizēta kopīga laika pavadīšana. Limbažnieki piedalās arī Veselības nedēļā, Eiropas sporta nedēļā, bet pavisam drīz, 28. jūlijā, notiks turnīrs pludmales volejbolā Tēvi un dēli, kurā interesenti aicināti piedalīties četrās grupās: tēvi un dēli, tēvi un meitas, mātes un dēli, mātes un meitas.

Olimpiskais centrs Limbaži gādā, lai arī ikdienā sportiskas aktivitātes pilsētniekiem būtu pieejamas, piemēram, ir uzstādīti āra trenažieri, rotaļlaukums, septembrī tiks atvērts baseins.