Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Limbažiem darbaspēku nodrošina Rīgas Valsts tehnikuma struktūrvienība

SĀKUMS. «Mēs ļoti gaidām jaunos cilvēkus, kuri savā dzīvē vēlas būt labi meistari, kas augstā cieņā bijuši pie visām valdībām un visos laikos. Turklāt vidējās profesionālās izglītības iegūšana var būt tikai sākums turpmākai izglītībai, ko pierāda neskaitāmi piemēri – neskaitāmi RVT audzēkņi ļoti sekmīgi turpina izglītību augstākajās mācību iestādēs,» uzsver Dainis Augusts © Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Pēdējos gados Limbažu apkaimē strauji attīstās kokapstrādes industrija un būvniecības nozare. Abu jomu uzņēmumiem ir tikai viena problēma: kvalificēts darbaspēks. Rīgas Valsts tehnikuma (RVT) Limbažu struktūrvienība sagatavo profesionāļus gan kokrūpniecībai, gan būvniecībai, kā arī grāmatvedības pakalpojumiem, taču absolventu skaits lielajam darba tirgus pieprasījumam ir nepietiekams.

Lieliska bāze kvalitatīvai apmācībai

Līdz ar Limbažu profesionālās vidusskolas pāriešanu RVT pārziņā būtiski uzlabojies gan materiāli tehniskais nodrošinājums, gan mācību vide un izglītības kvalitātes kritēriji. «RVT vadība ļoti rūpējas, lai visas struktūrvienības, tostarp Limbažos, attīstītos un spētu sniegt audzēkņiem tieši tādas pašas iespējas kā Rīgā. Mūsu realizētajām mācību programmām ir sagādātas visas mūsdienīgās tehnoloģijas un materiāli, lai audzēkņi iegūtu gan labas teorētiskās zināšanas, gan praktiskās iemaņas,» teic struktūrvienības vadītājs Dainis Augusts.

Drīzumā sāksies darbi arī mācību ēkas siltināšanas projektam un dienesta viesnīcas atjaunošanai. «Mums ir sagatavots pilnīgi viss, līdz pat skrūvēm un dēļiem, lai apmācītu jaunos kokapstrādes meistarus un būvniekus. Vajag tikai jaunos cilvēkus, kuri vēlas strādāt un savus talantus izpaust kā meistari. Vienlaikus mēs varam piedāvāt plašas sporta un atpūtas iespējas, jo mūsu priekšrocība ir labu sporta bāzu pieejamība - pie mums var nodarboties ne tikai skriešanu un bumbas spēlēšanu, bet trenēties pat šķēpmešanā. Domāju, ka tik plašas iespējas brīvajam laikam piedāvā reti kura profesionālā mācību iestāde.»

Nedrīkst izniekot laiku

«Es saprotu tos, kuri savu karjeru saredz ārstu, juristu un vairākās citās profesijās, kam nepieciešams augsts izglītības līmenis, studējot augstskolās un maģistrantūrās, taču ir daudz tādu jauniešu, kuri izvēlas mācības vispārizglītojošajās vidusskolās un tikai tad sāk domāt par profesiju. Nav retums, ka vēlāk viņi nonāk tieši šeit, kur apgūst profesiju, kas noder visam mūžam.» Apzinoties, ka karjeras izvēlei jāsagatavojas jau laikus, aicinām uz atvērto durvju dienām jau piektās, sestās, septītās, astotās un devītās klases audzēkņus. Viņiem ir iespēja iemēģināt roku gan zāģēšanā, gan metināšanā, gan flīžu griešanā. Ja jaunajam cilvēkam ir bijusi iespēja pašam savām acīm ieraudzīt kādas profesijas ikdienas darbu, lēmumu par turpmāko izglītību pieņemt ir daudz vieglāk.

RVT Limbažu struktūrvienības audzēkņiem nav jādomā: vai būs prakses vietas? Vai dabūšu darbu? Dzīve ir pierādījusi, ka jau mācību laikā uzņēmēji aktīvi meklē praktikantus, lai vēlāk pieņemtu viņus pastāvīgā darbā - var teikt, ka viņus ar raušanu no skolas izrauj. Arī grāmatveži ir ļoti pieprasīta profesija - šoruden kvalifikācijas darba praktisko daļu aizstāvēs pirmā šajā profesijā sagatavotā audzēkņu grupa - 16 meitenes, kas profesiju apgūst pēc vidusskolas. Redzot lielo pieprasījumu darba tirgū, nākamajam gadam ir atvērta vidējā profesionālā mācību programma Grāmatvedis.

Izvēlies profesiju, nāc mācīties un ieliec savai dzīvei zelta pamatu!

***

UZZIŅAI

2018./2019. mācību gadā

PIKC RVT Limbažu struktūrvienība piedāvā apgūt šādas profesijas:

PROFESIONĀLĀS VIDĒJĀS IZGLĪTĪBAS PROGRAMMAS (pēc vispārējās pamatizglītības (9. klase) beigšanas):

• Apdares darbu tehniķis

• Būvizstrādājumu galdnieks

• Grāmatvedis

• Automehāniķis

Mācību ilgums 4 gadi. Iegūst vispārējo vidējo un profesionālo izglītību.

Mācību laikā izglītojamie saņem valsts stipendiju līdz 150 eiro mēnesī.

Izglītojamajiem pieejama skolas dienesta viesnīca, ēdnīca un sporta zāle.

Sīkāka informācija struktūrvienības mājaslapā: www.profskola.lv

Visi interesenti gaidīti sev izdevīgā laikā katru darbdienu no plkst. 9.00

(iepriekš piesakoties pa tālruni 64070188 vai mob.t. 22018110, vai e-pastu: limbazi@rvt.lv)