Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jau 7.gadu GGFEST aicina uz Ventspili

© f64

No 27. līdz 29. jūlijam Ventspilī norisināsies starptautiskais ielu kultūras un sporta festivāls Ghetto Games festivāls jeb GGFEST. Šis būs septītais gads grandiozajam pasākumam, kurš laika gaitā atzīts par vienu no vērienīgākajiem ielu sporta un kultūras starptautiskajiem festivāliem Eiropā.

Šogad norisināsies nu jau Olimpisko spēļu oficiālajā programmā iekļauto sporta veidu disciplīnās - BMX frīstailā, 3x3 basketbolā, kā arī SUP, kas pretendē uz iekļaušanu Parīzes Olimpisko spēļu sacensību programmā.

Šī gada festivāla galvenais kulminācijas notikums būs prestižās FIBA 3x3 Pasaules tūres kvalifikācijas posms “Ghetto Basket Ventspils Challenger”, kas pulcēs 16 spēcīgākas basketbola komandas. Šajā sezonā FIBA 3x3 Pasaules tūres kvalifikācijas posmi tiks organizēti Korejā, Ķīnā, Malaizijā, Krievijā, Austrālijā, Nīderlandē, Kiprā, Lietuvā, Horvātijā, Rumanijā, Itālijā, Slovēnijā, Vācijā un Latvijā - Ventspilī.

Ventspils pamatoti izvēlēta par festivāla mājvietu, pateicoties pilsētas viesmīlīgajai un sakārtotajai videi, kā arī atpūtas iespējām ikvienam - no ģimenes atpūtai piemērotā Ventspils Piedzīvojumu Parka līdz labiekārtotai Zilā karoga pludmalei un brīvpieejas sporta laukumiem.

Ventspils pilsētas pašvaldība atbalsta ekstrēmo sporta veidu attīstību - īpaši tam radīta mūsdienīga infrastruktūra un nu jau vairāki no GGFEST parstāvētajiem sporta veidiem ir iekļauti oficiālajā Olimpisko spēļu programmā. Attiecīgi Ventspilī pārstāvētie jaunie olimpiskie sporta veidi ir skeitbords, BMX frīstails, SUP sērfs un 3x3 formāta basketbols.

Gan Ghetto Games kustība, gan Ventspils pilsēta var lepoties ar dižām basketbola tradīcijām. Tikai likumsakarīgi, ka viens no ievērojamākajiem basketbola notikumiem Latvijā šogad norisināsies tieši GGFEST ietvaros. Prestižajā “FIBA 3x3 Challenger Ventspils” tiksies spēcīgākās komandas no Serbijas, Slovēnijas, Krievijas, Slovākijas, Lietuvas, Gruzijas, Nīderlandes, Kosovas, Bosnijas un Hercogovinas.