Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Dūmi no kūdras un meža ugunsgrēka Talsu novadā sasnieguši jūru

© Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests

Kopš otrdienas, 17.jūlija vakara, turpinās plašā kūdras un meža ugunsgrēka dzēšana Talsu novada Valdgales pagastā. Kā liecina informācija mikroblogošanas vietnē twitter, tad dūmi no ugunsgrēka sasnieguši jau jūru.

Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē twitter norādījis, ka satelītattēlos redzams, ka dūmi no ugunsgrēka sasnieguši jūru.

Jaunākā informācija liecina, ka par kūdras ugunsgrēku: plkst. 17.00 sasaukta Ventspils novada sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas sēde Stiklos, bet plkst. 18.00 Talsu sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas sēde sasaukta Talsu novadu domē.

Zināms arī, ka pārbaudot netālu esošo apdzīvoto vietu Stikli, uz kuru vēja virziena rezultātā virzījās dūmi, konstatēts, ka pastāv diezgan liels sadūmojums.

Tikmēr Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji šodien ap plkst.16:00 informēja, ka uz laiku pārtrauktie dzēšanas darbi šobrīd jau ir atsākti. Zināms arī, ka pārbaudot netālu esošo apdzīvoto vietu Stikli, uz kuru vēja virziena rezultātā virzījās dūmi, konstatēts, ka pastāv diezgan liels sadūmojums. Tika evakuēti Stiklu speciālās internātskolas audzēkņi, kā arī šobrīd norisinās iedzīvotāju evakuācija.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Puzes pagasta pārvaldes vadītāja Santa Šēniņa aģentūrai LETA apliecināja, ka evakuēti ir bērnu nama "Stikli" audzēkņi un pedagogi. Tāpat aizvestas ir arī četras vecāka gadagājuma kundzes, bet vairākas privātpersonas devušās prom ar saviem transportlīdzekļiem.

Bērnunamā kopumā uzturējusies 21 persona, taču precīzu evakuēto skaitu pārvaldes vadītāja nosaukt nevarēja. Tikmēr Talsu novada iedzīvotājiem briesmas patlaban nedraud, aģentūrai LETA apliecināja pašvaldībā.

VUGD pārstāve arī piebilda, ka ugunsgrēku grib palīdzēt dzēst brīvprātīgie, taču, ņemot vērā ļoti stipro piedūmojumu, liesmas var strauji mainīt savu virzienu, tāpēc brīvprātīgie tiek aicināti neriskēt ar savu veselību un tomēr neiesaistīties ugunsgrēka dzēšanas darbos.