Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Meža ugunsgrēks Kurzemē turpina plosīties [Papildināts]

© F64

Trīs dienu laikā meža ugunsgrēks Valdgales pagastā sadedzinājis jau vairāk nekā 715 hektārus, tomēr

Kā jau ziņots, pašlaik notikuma vietā strādā 60 ugunsdzēsēji, tomēr piektdienas, 20.jūlija, laikā paredzēts, ka to skaits pieaugs līdz 90.

VUGD informē, ka pašlaik resursi ugunsgrēka dzēšanai ir pietiekami. Par spīti milzīgajai nelaimei, resursi tiek plānoti un piesaistīti tā, lai nemazinātu VUGD reaģēšanas spējas arī citos reģionos.

Dūmu mākonis ir tik milzīgs, ka redzams pat no satelītiem.

Iedzīvotājiem esot jāņem vērā, ka šī ugunsgrēka dzēšanas darbi būs ilgstoši, jo kūdra gruzd un deg dziļumā, turklāt liela platībā.

Ļoti lielu lomu spēlē laikapstākļi un mainīgais vējš, kas nepūš vienmērīgi, bet maina savu virzienu. Tas nozīmē, ka arī liesmas maina savu virzienu un vietās, kur degšana varbūt bija ar nelielu liesmu, tā acumirklī var pieņemties spēkā un mainīt savu virzienu, izplešoties tālāk.

Ekrānšāviņš

Iespējami arī pagalam nelāgi scenāriji - spēcīga vēja atkārtota parādīšanās var situāciju pasliktināt, jo mežā ir vietas, kur uguns ir gājusi pāri, bet nav nodedzinājusi visu.

Kā zināms, Ventspils novadā esošais Stiklu ciems, kurā dzīvo ap 130 cilvēku, ticis evakuēts. Nav zināms, ka viņi varēs atgriezties savās mājās, tomēr VUGD apgalvo, ka uguns risks ēkas neapdraud.