Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Meža ugunsgrēka dēļ evakuēto cilvēku vidū esot manāms satraukums

© F64

Piedūmojuma dēļ evakuētie Stiklu ciema iedzīvotāji šodien un rīt mājās, visticamāk, atgriezties nevarēs, pauda Ventspils novada priekšsēdētājs Aivars Mucenieks.

''Kopumā cilvēku vidū ir manāms zināms satraukums...''

Viņš apstiprināja, ka daļa iedzīvotāju joprojām tiek izmitināti blakus ciemā esošās pamatskolas telpās, bet daļa - pašu spēkiem devušies pie radiem vai draugiem. Visiem iedzīvotājiem tiek nodrošināta izguldīšana, kā arī ēdināšana.

"Daudzi brīvprātīgie iespēju robežās atrodas arī ugunsgrēka norises vietā un nodrošina ēdināšanu arī glābējiem. Kopumā cilvēku vidū ir manāms zināms satraukums, taču viņi viens otru informē par jaunumiem un pagaidām viss norit mierīgi," sacīja Mucenieks. Viņš norādīja, ka pagaidām esot grūti teikt, kad cilvēki varētu atgriezties mājās, jo dzēšanas darbi joprojām aktīvi notiek un piedūmojums joprojām esot liels. "Nedomāju, ka tuvāko dienu laikā mēs varēsim cilvēkiem ļaut atgriezties mājās, taču viss atkarīgs no laika apstākļiem," teica priekšsēdis.

Aprēķinus par to, cik daudz iedzīvotāju evakuācija un izmitināšana izmaksājusi, pašvaldība veiks tikai tad, kad situācija būs atrisinājusies.

Jau ziņots, ka stiprā piedūmojuma dēļ evakuēts Ventspils novadā esošais Stiklu ciems, kurā dzīvo aptuveni 120 cilvēku. Lai gan sākotnēji daļa iedzīvotāju nevēlējās pamest savas mājas, līdz ceturtdienas rītam evakuēties piekrituši gandrīz visi tā iedzīvotāji, jo pieci savas mājas pamest atteicās.

Šobrīd ar meža ugunsgrēku Valdgales pagastā cīnās 60 ugunsdzēsēji, taču dienas gaitā plānots piesaistīt vēl 30 glābējus.

Ugunsgrēks tiek dzēsts jau trešo dienu jeb vairāk nekā 66 stundas.