Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pastendes sporta centrs ir atklāts

© Ojārs Lūsis

19. martā ar svinīgās lentītes griešanu, uz kuru bija ieradies arī Talsu novada domes priekšsēdētājs Miervaldis Krotovs, oficiāli tika atklāts Pastendes spora centrs. Jāteic gan, ka tie bija mazliet iekavēti svētki, jo sportiskā rosība šeit noris jau kopš pērnā rudens.

To, ka Pastendē vajag sporta zāli, kurā būtu pietiekami lieli plašumi dažādām sporta spēlēm, trenažieriem, ģērbtuvēm, dušām un citām sporta kompleksam nepieciešamām lietām, pagasta pārvaldes vadītājs Uldis Rozenbergs un sporta aktīvists Valdis Kalderauskis zināja jau sen. Diemžēl iepriekšējie mēģinājumi saņemt finansējumu sporta centra būvniecībai nevainagojās panākumiem.

Krīzes gados bankrotēja vietējā galdniecība, – telpas pārgāja bankas īpašumā un stāvēja tukšas. Pagasta vadība izvērtēja iespējas ēkas iegādāties un iekārtot mūsdienīgu sporta centru. Šoreiz ideja un projekts guva atbalstu un tika saņemts pirmais finansējums, ar ko pietika īpašuma iegādei un daļējai ēkas rekonstrukcijai. Valdis Kalderauskis saka, ka turpina pamazām, – ik pa laikam top kāds jauns projekts, un ar Lauku atbalsta dienesta kūrēto ES Leader programmas atbalstu pamazām centrs tiek pilnveidots.

Sportošanai paredzētas vairākas zāles, kā arī priekštelpa, kur var organizēt atpūtas pasākumus vai galda spēles. Savukārt lielā zāle ir transformējama – bez basketbola groziem un volejbolam paredzētā aprīkojuma tajā ir paslēpta tāllēkšanas bedre – ar vinčas palīdzību daļa no sporta zāles grīdas tiek pacelta, lai atsegtu ar smiltīm piebērtu tāllēkšanas bedri. Zāle aprīkota ar mūsdienīgu rezultātu tablo un skaņu aparatūru.

Sporta centra vadītājs atzīmē: «Centru darbdienās izmanto ne tikai mūsu pagasta bērni, šurp brauc arī no Spāres un Lībagu skolām. Reti kur laukos ir tik plaša zāle, un mēs redzam, ka bērni pie tādas nav pieraduši. Tāpēc ir jo lielāks prieks, ka viņiem tagad ir kur kārtīgi izskrieties, uzspēlēt florbolu, basketbolu, volejbolu un arī futbolu. Nupat tika aizvadīti kārtējie mači – šoreiz florbolā, kur sacentās minēto skolu audzēkņi vairākās vecuma grupās.»

Īpaši uzmanību saista elegantā trenažieru zāle. Tajā vēl esot pārāk maz rīku, jo pieprasījums liels. Pēc četriem pēcpusdienā tā ir ļoti noslogota, nāk pieaugušie, kas vēlas uzturēt sevi labā fiziskā formā. Savukārt brīvdienās basketbolu vai volejbolu uzspēlēt nāk studenti, kas pa nedēļas vidu mācās citur.

Vērojot aktivitātes un dzīves prieku, kas valda sporta centrā, var teikt tikai vienu – jūs jau sen to bijāt pelnījuši!