Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā mācību gads sāksies ar remontiem

© F64

Septembris un vēl arī oktobris mācību iestādēs būs ne tikai mācību, bet arī remontu laiks, taču izglītības darbu netraucēs. Nebūs neviena tāda skola, kurā bērni nevarēs sākt mācības 1. septembrī. Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs vakar pārbaudīja remontu gaitu sarežģītākajos objektos, un viens no tādiem ir Natālijas Draudziņas ģimnāzija, kuras fasādes remontdarbi un logu nomaiņa turpināsies līdz gada beigām.

Rīgā ir vēl vairākas skolas, kurās būvnieki līdz mācību gada sākumam nepagūs visu izdarīt, bet lielākoties remonti turpināsies citās telpās, nevis klasēs, piemēram, ģērbtuvēs, aktu zālē, sporta kompleksā, pagrabā. Kā sacīja O. Burovs, Natālijas Draudziņas ģimnāzijā darbi tika uzsākti vēlu, jo notika sarunas ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju, kas vēlējās, lai logi tiktu restaurēti. Kompromiss ir panākts, bet līdz septembrim logus nepagūs ielikt, to darīs brīvdienās un pēcpusdienās. Šajā skolā virtuves remontu plānots pabeigt 4. septembrī, skolas vadība sola, ka audzēkņi dažas dienas līdz darbu pabeigšanai neēduši nepaliks - tiks atrasts pagaidu risinājums.

LĪDZ SEPTEMBRIM NEPAGŪS. Pašvaldības Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs vakar pārliecinājās, kā būvnieki strādā sarežģītos objektos, viens no tādiem ir Natālijas Draudziņas ģimnāzija, kuras fasādes remontdarbi un logu nomaiņa turpināsies līdz gada beig ām / F64

Savukārt pirmsskolas izglītības iestādēs gandrīz visi darbi ir pabeigti, bet bažas izraisa seši vai septiņi dārziņi. O. Burovs atzīst, ka ir bērnudārzi, kur darbs veikts sliktā kvalitātē, tāpēc būvniekiem liek izdarīto labot. Šīs vasaras lielākā problēma ir bijusi būvnieku pārpirkšana. Visbiežāk tiek pārvilināti apakšuzņēmēji, tāpēc ģenerāluzņēmējam jāpārdala atlikušie darbinieki, lai visos objektos pagūtu darbus paveikt paredzētajā termiņā vai vismaz tuvu tam. Katrā bērnudārzā ir nomainījušās vismaz trīs brigādes, bet dažos pat sešas.

Arī bērnudārzos būvdarbi formāli tiks pabeigti oktobra vidū, pēc tam, kad mākslinieki būs beiguši uz ēku fasādēm veidot gleznas.

Tā kā būvdarbi turpināsies arī pēc 1. septembra, būvdarbu teritorija tiks norobežota un ieejai ēkās tiks veidoti norobežoti koridori.