Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas centrā atklās vienu no lielākajām velotrasēm pasaulē

© Publicitātes foto

Sestdien, 16. septembrī, jaunajā Centra sporta kvartālā tiks atklāta unikāla asfalta velotrase – viena no lielākajām visā pasaulē. Jau paredzams, ka 3000 m2 lielā trase kļūs par iemīļotu aktīvās atpūtas galamērķi gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem.

Centra sporta kvartāla atklāšana paredzēta plkst. 12:00, taču jau plkst. 13:00 ar profesionālu braucēju paraugdemonstrējumiem tiks atklāta arī asfalta velotrase. Ikviens interesents tiek aicināts ierasties ar savu velosipēdu, longbordu, skeitu vai citu aktīvās pārvietošanās līdzekli un ķiveri, lai piedalītos grandiozajā trases iebraukšanā un uzstādītu Latvijas rekordu ar vislielāko cilvēku skaitu, kas vienlaicīgi izbrauc velotrasi.

Centra sporta kvartāla veloparka ietvaros tiks atklāta arī līdz šim neredzēta piedzīvojumu velotrase - velospēle bērniem “Velozinis”. Praktiskajā spēļu laukumā mazākie velosatiksmes dalībnieki varēs ne tikai lieliski pavadīt laiku, bet arī iemācīties pārvarēt dažādus pilsētā un dabā sastopamus šķēršļus.

Attēlam ilustratīva nozīme / Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Asfalta velotrases ir viens no pēdējos gados iecienītākajiem pilsētvides aktīvās atpūtas risinājumiem visā pasaulē. Popularitāti vairo fakts, ka trases ir ļoti multifunkcionālas - tās iespējams izmantot ar dažādiem pārvietošanās līdzekļiem, piemēram, kalnu vai pilsētas velosipēdiem, longbordiem, skrituļslidām, skeitbordiem, skrejriteņiem, bmx un citiem. Šīs trases pulcē ne tikai ekstrēmā velosporta profesionāļus, bet arī bērnus un visus pieaugušos, kuri grib attīstīt savas braukšanas prasmes, koordināciju un vienkārši jautri pavadīt laiku, braucot pa dažāda izmēra kalniņiem, virāžām un tramplīniem.

Līdzīgs velotrases projekts 1. septembrī tika atklāts arī pie Rīgas Pļavnieku pamatskolas. Projektus izpilda Velosolutions.lv, kas izbūvējis asfalta velotrases arī Daugavpilī, Pērnavā un Cēsīs.