Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā iekšpagalmus remontēs arī nākamgad

SAKĀRTOTS. Viens no šogad sakārtotajiem ir kvartāls Pļavniekos starp Augusta Deglava, Ulbrokas, Akadēmiķa Mstislava Keldiša un Andreja Saharova ielu © F64

Šogad Rīgā iekškvartālu remonti ir beigušies, pēc nākamā gada pilsētas budžeta apstiprināšanas, kad šim mērķim tiks piešķirta nauda, remontus turpinās. Rīdzinieki izpilddirekcijā var noskaidrot, kurus iekšpagalmus un piebraucamos ceļus plānots labot, kā arī izteikt ierosinājumus par vēlamajiem remontiem.

Pirmām kārtām tiek laboti piebraucamie ceļi mācību un medicīnas iestāžu tuvumā. Iedzīvotāju norādītās remontējamās vietas izvērtē izpilddirekcijās un prioritāri salabo viskritiskākajā stāvoklī esošās. Daudzas ielas un pagalmi Rīgā spēcīga lietus laikā applūst, bet iekškvartālu piebraucamo ceļu remonta programmā nav paredzēti līdzekļi lietus notekūdeņu kanalizācijas ierīkošanai.

Šogad iekškvartālu remonti notika 15 Rīgas apkaimēs - Ķengaragā, Pļavniekos, Purvciemā, Imantā, Iļģuciemā, Juglā un citur, nodrošinot atjaunotu piebraucamo ceļu izbūvi apmēram 80 adresēs. Rīgas dome remontiem atvēlēja četrus miljonus eiro. Kad iekškvartālu remontu programmu uzsāka 2012. gadā, Rīgas pašvaldība piešķīra apmēram 2 miljonus latu, bet Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs sacīja, ka turpmāk ik gadu pagalmu remontiem no pašvaldības budžeta tiks doti 4 miljoni eiro. 2014. gadā finansējums bija krietni lielāks - 6,5 miljoni eiro. Iekšpagalmu ielas tiek gan asfaltētas, gan bruģētas. Bruģi, kas ir praktiskāks un vieglāk nomaināms, liek vietās, kur tam ir piemērota infrastruktūra. Līdztekus remontiem norisinās arī piegulošo teritoriju labiekārtošana.

Kopš uzsākti iekškvartālu remonti, pašvaldība šim mērķim piešķīrusi vairāk nekā 25 miljonus eiro. Iekškvartālu sakārtošanas programma turpināsies, līdz tiks izremontēti visi iekšpagalmi, kur pašvaldība drīkst ieguldīt savus līdzekļus. Saremontētos iekšpagalmus var apskatīt kartē http://arcg.is/1JfF9w0, kura atrodama arī Rīgas domes interneta vietnē www.riga.lv.