Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Kapu "labdaris" nav zināms

© Ekrānšāviņš no avīzes

Grants kaudzes ar virsū sasviestiem betona bruģakmeņiem Pokrova kapos lietus ir jau paplacinājis. Kapsētā, vietā, kur Rīgas pilsētas būvvalde bija aizliegusi būvniecību, apmēram divas nedēļas rēgojas būvniecības materiāli.

To izgāzējs tiek noskaidrots lēni maļošās birokrātijas procedūru gaitā. Būtisks kaitējums kapsētai it kā nav nodarīts - grants kaudzes izgāztas kapiņu nomalē, kur ir daži apbedījumi, un tie, kā izskatās, nav sabojāti. Tomēr interesanti, kurš labdaris būtu kapos izgāzis vairākas grants un betona bruģakmeņu kravas - labu labo celtniecības materiālu.

Pie kapiem plānots būvēt autostāvvietu, taču Pokrova kapsētas pārvaldnieks Viktors Smirnovs Neatkarīgajai stāstīja, ka par grants kaudzēm neko nezinot, ar kapsētas labiekārtošanu tām nav saistības un nevajadzētu tur atrasties. Par autostāvvietas projektu tā arī netop skaidrs - būvēs vai tomēr ne. V. Smirnovs sācis šaubīties, vai vajag būvēt - daudz klapatu. Rīgas pilsētas būvvaldē saka - tie nav būvatkritumi, kas septembra beigās nonākuši kapos. Inspektors šo vietu apskatījis un informējis Lielrīgas reģionālo vides pārvaldi. Būvvalde šos kapiņus tur «uz grauda», jo uzsāktā kapsētas rekonstrukcija tika apturēta tāpēc, ka iepriekš būvinspektori konstatēja - lai paaugstinātu zemes virsmu kapsētā, tiek izmantota grunts, kas pārsvarā sajaukta ar būvniecības atkritumiem. Būvgružu izmantošanu kapsētas rekonstrukcijā būvvalde konstatējusi pagājušā gada februārī - vesta un izlīdzināta grunts, kas pārsvarā sajaukta ar ražošanas atkritumiem (galvenokārt būvniecības procesā radušies mazgabarīta, kā arī lielgabarīta atkritumi - betons, ķieģeļu sienu fragmenti, kokmateriāls, bitumena materiāls u.c.).

***

Neatkarīgā, 29.09.2017.

NEĻAUJ BŪVĒT. Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Arhitektūras pārvaldē 1999. gadā akceptēts būvprojekts Pokrova kapsētas rekonstrukcija. Būvprojektā paredzēta autostāvvietu, sarga mājas un darbnīcas izbūve, labiekārtojuma un teritorijas apgaismojuma izbūve, žoga atjaunošana, elektroapgādes un ūdens ņemšanas vietas pārbūve. Kopš pagājušā gada būvdarbi ir apturēti