Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Teju 2 nedēļas agrāk būvnieki pabeidz Mežaparka Lielās estrādes pirmo atjaunošanas posmu

© f64

Šodien plkst.12 ekspluatācijā ir nodots Mežaparka Lielās estrādes pirmais atjaunošanas posms, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Sākotnējais ekspluatācijas termiņš bija noteikts šī gada 18.jūnijs.

Kā pauda Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas vadītājs Oļegs Burovs (GKR), eksperti atzinīgi novērtējuši gan būvnieku paveiktā darba kvalitāti, gan termiņu, kurā būvniecība paveikta, jo apjomīgās izmaiņas veiktas tikai nedaudz vairāk kā gada laikā.

"Jau brīdī, kad noslēdzām līgumu par būvdarbu veikšanu, bijām pārliecināti, ka iekļausimies termiņos un estrāde uz Dziesmu un deju svētkiem būs gatava. Nosauktais termiņš lika mobilizēties visai iesaistītajai komandai un šādus termiņus mēs sauksim arī citos estrādes atjaunošanas posmos," sacīja Burovs, norādot, ka jau līdz Jāņiem tiks izsludināts iepirkums par otrā posma pirmās daļas būvdarbu veikšanu, paredzot, ka darbi jāpabeidz līdz 2020.gada jūnijam.

Arī Latvijas Būvinženieru savienības vadītāja vietniece Helēna Endriksone aģentūrai LETA apstiprināja, ka objekts pieņemts bez neviena iebilduma. "Savā darba mūžā esmu pieņēmusi ekspluatācijā tūkstošiem objektu, bet pirmo reizi vēsturē piedzīvoju brīdi, ka visu nodod ekspluatācijā 11 dienas pirms termiņa. Pirms gada daudzi smīkņāja vai tas vispār būs iespējams, taču būvniekiem ir bijusi izcila sadarbība un darbs ir paveikts ļoti kvalitatīvi un profesionāli," sacīja Endriksone.

Svinīgā estrādes atklāšana notiks 18.jūnijā plkst.12. Rīdzinieki un pilsētas viesi estrādi varēs apskatīt 20. un 21.jūnijā, kad tur notiks atklāšanai par godu rīkoti kultūras pasākumi.

Kā vēstīts, kopējās Mežaparka estrādes pārbūves pirmās kārtas izmaksas ir aptuveni 26,74 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

Pirmās kārtas būvniecības darbus, kas paredz jauna skatītāju laukuma izbūvi, pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic pilnsabiedrība "LNK, RERE", kas sastāv no SIA "RERE Būve" un AS "LNK Industries".

Pēc estrādes skatītāju daļas atklāšanas 2018.gada 18.jūnijā tiks sākti gatavošanās darbi Dziesmu svētkiem, pēc kuriem estrādē drīkstēs rīkot pāris koncertus. Viens no tiem 17.augustā būs grupas "Prāta vētra" koncerts. Savukārt jau no 20.augusta sāksies pašas estrādes demontāža un gatavošanās jaunās estrādes būvniecībai.

Otrās daļas būvniecības izmaksas plānotas aptuveni 49 miljonu eiro apmērā. Lai nodrošinātu Skolēnu dziesmu un deju svētku norisi 2020.gadā, arhitektiem tika uzticēts otro kārtu sadalīt posmos - B1 un B2.

Otrās kārtas pirmajā posmā tiktu realizēta pašas estrādes izbūve, bet otrajā tad paliktu saimniecisko ēku un biroja ēku izbūve, kā arī teritorijas labiekārtošana.

Pirmās kārtas izmaksas bez PVN ir plānotas aptuveni 30 miljonu eiro apmērā, bet otrās - vēl 19 līdz 20 miljonu apmērā. Plānots, ka otrā posma pirmā kārta tiks pabeigta līdz 2020.gada 18.jūnijam, bet otro līdz 2023.gada jūnijam.