Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas dome uz 12 gadiem cer iznomāt Čaka ielā esošās skolas telpas

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Rīgas domes Īpašuma departaments uz 12 gadiem cer izsolīt Rīgā, Aleksandra Čaka iela 139, esošās skolas telpas, liecina departamenta mājaslapā izvietotais sludinājums

Kā aģentūrai LETA pastāstīja departamenta pārstāve Baiba Gailīte, šajās telpās iepriekš atradās mazākumtautību skola - Rīgas 24. pamatskola, ko reorganizēja un apvienoja ar citu skolu.

"Šobrīd ēka ir tukša. To kādu brīdi izmantoja, lai izvietotu dažādas iestādes, kamēr viņu telpas tika rekonstruētas, bet šobrīd tādas nepieciešamības nevienam vairs nav, tāpēc ir pieņemts lēmums par nomas tiesību izsoli," skaidroja Gailīte.

Tomēr, departaments noteicis, ka telpas jaunajam nomniekam jāizmanto tieši privātās izglītības procesa nodrošināšanai.

Skolas ēkas platība ir 2494 kvadrātmetri, bet tās teritorijā esošās garāžas platība - 115 kvadrātmetri.

Saskaņā ar sertificēta nekustamā īpašuma vērtētāja noteikto tirgus nomas maksas novērtējumu, izsoles nosacītā nomas maksa skolas ēkai ir viens eiro mēnesī par kvadrātmetru, bet garāžai - 0,30 eiro mēnesī par kvadrātmetru. Kopā nomas maksa mēnesī sastādītu 2529 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Kā liecina sludinājums, īpašumam ir piesaistīts juridiskai personai piederošs zemes gabals 2574 kvadrātmetru platībā. Par zemesgabala lietošanu iznomātājam gadā jāmaksā 7641 eiro.

Drošības nauda pirms izsoles jāiemaksā 5000 eiro apmērā un tā tiks ieskaitīta nomas līguma nodrošinājuma depozītā. Drošības nauda jāiemaksā septiņu darba dienu laikā no izsoles dienas. Izsoles solis noteikts 253 eiro apmērā.

Izsolei kandidāti var pieteikties līdz 27.jūnijam. Mutiskā izsole notiks 29.jūnijā, plkst.13.30, Riharda Vāgnera ielā 5, Rīgā.